Skip to main content

Λιβύη: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές

Στις μάχες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 278 άνθρωποι, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σφοδρές μάχες σημειώνονται πάνω από τρεις εβδομάδες στη Λιβύη στα νότια προάστια της Τρίπολης ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στην Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και τα στρατεύματα του αυτοανακηρυγμένου Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), του στρατάρχη Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, που προσπαθούν να καταλάβουν την πρωτεύουσα.

Σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν το βράδυ του Σαββάτου οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι και τραυματίστηκαν είκοσι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της ΚΕΕ στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ  άλλος εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι η επιδρομή είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερις άμαχοι που παρέδιδαν εφόδια σε στρατόπεδο των δυνάμεων της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης, και να τραυματιστούν άλλοι 35.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά του ΛΕΣ, ο στρατηγός Άχμεντ αλ Μισμάρι, μίλησε για στοχευμένους βομβαρδισμούς σε στρατόπεδο και αποθήκες όπλων στο προάστιο Αλ Φάλα.

Στις μάχες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 278 άνθρωποι, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.