Skip to main content

Λήξη συναγερμού στη Βέροια - Κανένα ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Κανένας λόγος ανησυχίας στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας. Ο «ύποπτος» ασθενής δεν παρουσίαζε συμπτώματα του Covid-19. Τι λένε ΕΟΔΥ και διοικητής.

Αρνητικό είναι το αποτέλεσμα εξετάσεων για τον Covid-19 ενός άνδρα που εισήχθη χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας ώς ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΕΟΔΥ, Στέλιος Λεύκοβιτς, πρόκειται μόνο για ένα περιστατικό, έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό, ενώ δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως τόνισε, ο ασθενής δεν παρουσίαζε καν συμπτώματα του θανατηφόρου ιού ωστόσο στάλθηκε δείγμα του στο εργαστήριο μικροβιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σημειώνεται ότι χθες, τοπικά μέσα της Βέροιας ανέφεραν ότι δύο περιστατικά με ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού εισήχθησαν σε ειδική μονάδα του νοσοκομείου, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των αιμοτολογικών εξετάσεων.

Μιλώντας στη Voria.gr, o διοικητής του νοσοκομείο Βέροιας, Ηλίας Πλιόγκας, εμφανίστηκε καθυσηχαστικός και ανέφερε ότι είναι αρκετά τα περιστατικά για τα οποία στέλνονται δείγματα προς ανάλυση στο ΑΠΘ και στο Ινστιτούτο Παστέρ, ωστόσο για καθαρά προληπτικούς λόγους.

«Ακολουθούμε κατά γράμμα το αυστηρό πρωτόκολλο με οδηγίες που έχει σταλεί από τον ΕΟΔΥ και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι αρκετοί οι ασθενείς που έρχονται στο νοσοκομείο και εξετάζονται από έμπειρους γιατρούς, οι οποίοι εφόσον διαπιστώσουν ότι το περιστατικό χρειάζεται περαιτέρω εξέταση και παρουσιάζει μεγαλύτερη επικινδυνότητα, στέλνουν δείγματα είτε στο ΑΠΘ, είτε στο Παστέρ», πρόσθεσε.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χθες πραγματοποιήθηκε άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση ύποπτων περιστατικών κορωνοϊού, με πλήρη εξοπλισμό και ένδυση του προσωπικού, που ενδεχομένως να μπέρδεψε ορισμένους πολίτες.