Skip to main content

Λοβέρδος: «Ανάγκη έντασης των ελέγχων»

«Δίνω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο θέμα της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων με την ένταση των προληπτικών ελέγχων», τόνισε ο υπουργός.
Την ανάγκη εξονυχιστικού ελέγχου των καταγγελιών υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την επίσκεψή του στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «έχει εκδοθεί μια σχετική εγκύκλιος» και ζήτησε από τους εργαζόμενους στο ΣΕΠΕ να υποβάλουν σκέψεις και προτάσεις για την αναδιάρθρωση του Σώματος.

«Δίνω πάρα πολύ μεγάλη σημασία στο θέμα της πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων με την ένταση των προληπτικών ελέγχων» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα επεσήμανε πως «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, της κάθε κυβέρνησης - ως προς το θέμα αυτό δεν χωρά κομματική παρερμηνεία - να βοηθάει το Σώμα αυτό ώστε να επιθεωρούνται με επάρκεια προληπτικά αλλά και κατασταλτικά οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας».

Ο κ. Λοβέρδος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Γ. Κουτρουμάνη. Σε ερώτηση για τα ασφαλιστικά ταμεία, ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι «θα αλλάξει η πορεία των ταμείων που ήταν ένας κατήφορος ουσιαστικά και έχει οδηγήσει στα μεγάλα αυτά ελλείμματα».