Skip to main content

Λος Άντζελες: Άγριο ξύλο σε προβολή που διοργάνωσε η Γκαλ Γκαντότ με θηριωδίες της Χαμάς

Η κατάσταση έξω από τον χώρο προβολής άρχισε να εκτροχιάζεται και γρήγορα πιάστηκαν στα χέρια, με τις μπουνιές και τις κλωτσιές να πέφτουν σωρηδόν λίγη ώρα μετά, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια φιλο-ισραηλινής συγκέντρωσης, με αφορμή την... Γκαλ Γκαντότ.

Η γνωστή ηθοποιός έδειξε ένα βίντεο με τις θηριωδίες της Χαμάς, το οποίο θα προβαλλόταν αργότερα σε μουσείο στο Λος Άντζελες, ωστόσο το βίντεο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις και απειλές από φιλο-παλαιστινίους που αντιδρούσαν τόσο με την ανάρτησή του και το περιεχόμενό του όσο και για το ότι η ηθοποιός δεν είπε λέξη για τις απώλειες της Παλαιστίνης.

Η κατάσταση έξω από το μουσείο άρχισε να εκτροχιάζεται και γρήγορα πιάστηκαν στα χέρια, με τις μπουνιές και τις κλωτσιές να πέφτουν σωρηδόν λίγη ώρα μετά, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Η αστυνομία επενέβη και προέβη σε προσαγωγές, ωστόσο οι εικόνες έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

Η δήμαρχος, Κάρεν Μπας, έγραψε στα σόσιαλ πως «δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μία παγκόσμια ένταση να εξελιχθεί σε απαράδεκτα σκηνικά βίας στην πόλη μας».

Το βίντεο, όπως αναφέρει η New York Post, είχε προβληθεί νωρίτερα και είχαν αρχίσει απειλές στα σόσιαλ μεταξύ φιλο-ισραηλινών και φιλο-παλαιστινίων, με τους πρώτους να προσπαθούν να την υπερασπιστούν.

Περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Χόλιγουντ, όπου θα προβαλλόταν πάλι το επίμαχο βίντεο σε αίθουσα ενός μουσείου, με 50 άτομα να αντιδρούν και να ακολουθούν τα επεισόδια.