Skip to main content

Λουιζίδου: Ο άνδρας μου είναι Ολυμπιακός αλλά έκανα τον γιο μου Άρη

«Δεν παρακολουθώ πάρα πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα πλέον, συναισθηματικά απογοητεύεσαι με ό,τι γίνεται», υπογράμμισε η γνωστή ηθοποιός.

Για την αγάπη που τρέφει για τον Άρη και το ποδόσφαιρο μίλησε στον ρ/σ «Yellow», η Ρένια Λουιζίδου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο δημοφιλής ηθοποιός και γνωστή υποστηρίκτρια των «κιτρινόμαυρων»:

Για το ότι βλέπει πολύ ποδόσφαιρο και σύχναζε στο γήπεδο του Άρη: «Μεγάλωσα στη περιοχή Χαριλάου, το σπίτι μου ήταν κοντά στο γήπεδο, ο μπαμπάς μου Αρειανός και με έπαιρνε στο γήπεδο όταν ήμουν μικρή. Και έτσι έγινα Άρης! Ήταν η ομάδα του Κούη, του Φοιρού, του Μπαλή, του Ζήνδρου. Τους θυμάμαι όλους. Είμαι ποδοσφαιρόφιλη, μου αρέσει πάρα πολύ το άθλημα, αν και τώρα δεν πάω στο γήπεδο».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Άρη: «Σε πολλούς φαίνεται κάπως αστείο που αν και γυναίκα βλέπω ποδόσφαιρο. Δεν παρακολουθώ πάρα πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα πλέον, συναισθηματικά απογοητεύεσαι με ότι γίνεται, ενώ στο εξωτερικό βλέπεις ωραία μπάλα. Αγρίεψαν τα πράγματα κάποια στιγμή στα γήπεδα,  εκτραχύνθηκε η κατάσταση, σταμάτησε ο μπαμπάς μου να πηγαίνει και εγώ μαζί του. Έμεινε η γκρίνια για τη διαιτησία. Και τώρα πάλι υπάρχει γκρίνια στον Άρη για τη διαιτησία, αλλά έχουμε δίκιο».

Για το ματς με την ΑΕΚ: «Από όσο είδα νομίζω αδικηθήκαμε. Κάποια στιγμή δεν αντέχεις από αυτά που βλέπεις, χάνεις το κέφι σου για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όχι πως δεν συμβαίνουν αυτά και στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Για το πέναλτι στον Φετφατζίδη: «Το είδαν όλοι ότι τον πάτησε ο αντίπαλος».

Για το μπάσκετ του Άρη: «Είμαι πιο πολύ φαν του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, η μεγάλη ομάδα του Άρη με Γκάλη, Γιαννάκη, Σούμποτιτς, Φιλίππου και τα άλλα παιδιά δεν γινόταν να μην τραβήξει την προσοχή σου και αγαπήσαμε πολύ και το μπάσκετ. Μάθαμε το μπάσκετ εκείνη την εποχή. Ξεκίνησε από το Eurobasket του 1987 με την Εθνική να αποτελείται από τον μισό… Άρη. Εκείνα τα χρόνια πήγαινα πάρα πολύ στο Παλέ!».

Για την οικογένειά της και τις αθλητικές προτιμήσεις τους: «Και ο γιος μου ποδοσφαιρόφιλος είναι. Τον έκανα Άρη εννοείται και βλέπουμε μαζί ματς! Δεν έχει έρθει καθόλου στο Χαριλάου, αλλά θα πάει στο ΟΑΚΑ για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Θέλω, αλλά δεν ξέρω αν μπορέσω να πάω και εγώ. Ο άντρας μου βλέπει πιο πολύ μπάσκετ, είναι Ολυμπιακός αλλά στο σπίτι κερδίζει η… πλειοψηφία!».

Για το ποδόσφαιρο γενικά: «Εννοείται πως είδα Champions League αυτή την βδομάδα. Ξεκίνησα να βλέπω Λίβερπουλ αλλά είδα την Ντόρτμουντ με τα ''κιτρινόμαυρα''. Αυτά περιμένω πώς και πώς! Και το Euro, το Mundial. Έχει πλάκα το ποδόσφαιρο, είναι εκτόνωση».

Για το αν θα πάει στο γήπεδο του Άρη για να δει ένα ματς: «Τι ήταν να το πω ότι θα έρθω στο Χαριλάου! Το είπα για πλάκα, αλλά πολύ ευχαρίστως όταν ανέβω Θεσσαλονίκη να έρθω στο γήπεδο. Η καλύτερη μου να δω ματς από κοντά».

Για τον ημιτελικό με την ΑΕΚ: «Δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη γιατί θα είναι συναισθηματική και θα είναι υπέρ του Άρη. Το δικαιούται ο Άρης γιατί έχει μια έντιμη ομάδα, προσπαθεί να παίξει τίμιο και ωραίο ποδόσφαιρο».

Για την αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό της: «Δεν έχω social media για να δω μηνύματα από τον κόσμο του Άρη, όμως μου τα μετέφεραν φίλοι μου και τους ευχαριστώ όλους πολύ».

Για τα επαγγελματικά της: «Ολοκληρώσαμε πρόσφατα τις θεατρικές μας παραστάσεις ''Tom in Greece'' και ''Children'' και τώρα έχω ένα κενό για να ξεκουραστώ λίγο και θα ξαναρχίσω τα γυρίσματα στην τηλεόραση στο ''Καφέ της Χαράς''».