Skip to main content

Λουκέτα σε 100 επιχειρήσεις εστίασης της Μαγνησίας

Περισσότερες από 100 επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης στο νομό Μαγνησίας έκλεισαν ή δεν άνοιξαν καθόλου το 2010, την ώρα που η μείωση προσωπικού στις εποχικές επιχειρήσεις αγγίζει το 15%.
Περισσότερες από 100 επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης στο νομό Μαγνησίας έκλεισαν ή δεν άνοιξαν καθόλου το 2010, την ώρα που η μείωση προσωπικού στις εποχικές επιχειρήσεις αγγίζει το 15%. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων που λαμβάνει χώρα στην Αγριά.

Σύμφωνα με το γ.γ. της Ομοσπονδίας, Γιώργο Καββαθά, η μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων είναι πρωτόγνωρη και αγγίζει το 40% για το 2010. Ο ίδιος τόνισε ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου απασχολούν περί τις 700.000 άτομα και η ύφεση, με την οποία είναι αντιμέτωπες, αναμένεται να ανεβάσει τα ποσοστά ανεργίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Οι συνδικαλιστές του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας παρουσίασαν τα δικά τους στοιχεία, βάσει των οποίων υπάρχει μείωση του τζίρου που αγγίζει ακόμη και το 40% σε σχέση με πέρσι, ενώ η χρονιά διαγράφεται από τις χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών.