Skip to main content

Πρόεδρος Πνευμονολόγων:Τα τηλέφωνα χτυπούν ακατάπαυστα λόγω της Όμικρον – «Οδηγός» οι νέοι

Αναμενόμενη χαρακτηρίζει τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

«Δεν ξαφνιαστήκαμε με τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων. Ειδικά στην Αθήνα το βλέπαμε αυτό μέσα στην περίοδο των γιορτών (σ.σ. και τα Χριστούγεννα) από το πόσες φορές χτυπάει το τηλέφωνο. Χτυπούσε ανά πέντε λεπτά. Κι αυτό το συζήτησα με πάρα πολλούς συναδέλφους. Τα τηλέφωνα ήταν ακατάπαυστα από περιστατικά. Αυτό σίγουρα θα αποτυπωνόταν σε testing», λέει στο e-farmako o Στέλιος Λουκίδης.

O Καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Αττικόν” και Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας επισημαίνει πως «αυτήν τη στιγμή η Όμικρον είναι επικρατούσα στο Λεκανοπέδιο Αττικής και είναι μια μετάλλαξη με πάρα πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα».

Προσθέτει επίσης ότι «πολλοί πολίτες έμειναν έκπληκτοι από την ταχύτητα που έβλεπαν να μολύνονται πολλά μέλη της οικογένειάς τους. Πολλά παραδείγματα με τετραμελείς οικογένειες που μέσα σε δύο ημέρες είχαν κολλήσει όλοι. Φαίνεται πως θα κυριαρχήσει το επόμενο διάστημα κι αυτό προσδιορίζεται από 15 ημέρες μέχρι κι έναν μήνα, οπότε περιμένουμε κι αυξημένο αριθμό νοσήσεων».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr