Skip to main content

Λουτσέσκου: Αυτή τη φορά να πανηγυρίσουμε με τον σωστό τρόπο (video)

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως η ομάδα του πηγαίνει για το κυριακάτικο παιχνίδι εναντίον του Λεβαδειακού «σε πολύ καλή κατάσταση και αποφασιστικότητα»

Για την προοπτική κατάκτησης του πρωταθλήματος την Κυριακή μίλησε στην κάμερα της Nova ο Ραζβάν Λουτσέσκου και εξήρε τα υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης των παικτών του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ρουμάνος τεχνικός του «Δικεφάλου» για:

-Την κατάσταση της ομάδας: «Ήταν μια πολύ καλή εβδομάδα, με καλές προπονήσεις και συγκέντρωση. Σήμερα ήταν μια φανταστική προπόνηση με ένταση με καλές ενέργειες και πάμε προς το παιχνίδι της Κυριακής σε πολύ καλή κατάσταση και αποφασιστικότητα».

-Τον Τσούμπα Ακπόμ: «Δεν ξέρω ακόμα, θα πρέπει να προσαρμοστεί, αλλά θα είναι στην ομάδα μαζί μας είτε στον πάγκο, είτε στο αρχικό σχήμα. Σήμερα προπονήθηκε καλά πάντως και θα πρέπει να προσαρμοστεί καθώς τις δύο προηγούμενες μέρες δεν προπονήθηκε καλά. Το ίδιο και ο Ζαμπά είναι έτοιμος».

-Tα επίπεδα συγκέντρωσης της ομάδας: «Πάντα η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη. Και πριν τη Λάρισα, ήμασταν έτοιμοι, δημηιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά δεν έμπαινε η μπάλα στα δίχτυα και ατυχήσαμε να δεχτούμε ένα φανταστικό γκολ. Αλλά η αποφασιστικότητά μας ήταν σε υψηλό επίπεδο απέναντι σε μια ομάδα η οποία έπαιζε τη ζωή της. Κάναμε πάντως ένα ακόμα βήμα κοντά στον τίτλο. Πάντα είμαστε συγκεντρωμένοι και έτσι θα πάμε στο παιχνίδι της Κυριακής για ένα παιχνίδι το οποίο μπορεί να μας δώσει έναν τίτλο που περιμένουμε πολλά χρόνια.

Αυτό το γκρουπ είναι φανταστικό. Πείτε μου ένα παράδειγμα ομάδας στον κόσμο η οποία έχασε ένα πρωτάθλημα εκτός γηπέδου και την άλλη ξεκίνησε με μείον βαθμούς και ακόμα δεν το έχει κατακτήσει. Ξεκίνησε η χρονιά με πολλές αλλαγές, κατά τη διάρκεια χάσαμε πολλούς παίκτες με τραυματισμούς, Βέρνμπλουμ, Αντρέ, Καντουρί, Μαουρίτσιο και όμως πάντα κατάφερνε να προσαρμοστεί. Πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να κλειδώσουμε αυτό τον τίτλο την Κυριακή.

Επίσης μέσα στη σεζόν χάσαμε τον Πρίγιοβιτς, ήρθαν κάποιοι άλλοι παίκτες οι οποίοι προσαρμόστηκαν γρήγορα, γι' αυτό λέω ότι αυτό το γκρουπ είναι πολύ δυνατό. Πλέον έχουμε την ευκαιρία να πανηγυρίσουμε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, αλλά αυτή τη φορά θα μπορέσουμε ενδεχομένως να το πανηγυρίσουμε με το σωστό τρόπο. Ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί ακολουθεί ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι ώστε να πανηγυρίσουμε και το κύπελλο».

-Για τον Λεβαδειακό: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον Λεβαδειακό ή για όποιον είναι απέναντί μας. Αυτό που μετράει είναι οι παίκτες μας να δώσουν το 100%, με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση και να αποδείξουν όλα όσα έχουν πετύχει φέτος. Όλα εξαρτώνται από μας ανεξαρτήτως από το ποιος είναι ο αντίπαλος ώστε να έρθει το αποτέλεσμα το οποίο ζητάμε».

-Το που βρισκόταν το 1985: «Αν θυμάμαι καλά ήμουν στο Λύκειο. Αλλά δεν είναι ο στόχος μου να μείνω στην ιστορία. Δεν το έβλεπα αυτό. Στόχος μου πάντα είναι να να νικάω στο επόμενο παιχνίδι. Αν κερδίσουμε αυτό το πρωτάθλημα και δεν κοιτάω παραπέρα».

-Το αν σκέφτονται όλα τα ρεκόρ που έχουν πετύχει: «Είναι φανταστικό αν αναλογιστεί κανείς το ότι δεν υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν τα κατορθώματα που έχουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια. Έχει περάσει ένας χρόνος και δεν έχουμε ηττηθεί. Έχουμε 28 νίκες και μια ισοπαλία εντός έδρας. Όλα αυτά τα νούμερα είναι φανταστικά, αλλά σε μας κανείς δεν δίνει σημασία σε αυτά επειδή ο στόχος είναι να πάρουμε τους τρεις πόντους σε κάθε παιχνίδι ώστε να είμαστε πιο κοντά στον τίτλο. Ίσως το επόμενο διάστημα το δούμε λίγο διαφορετικά. Θα σημείωνα μόνο μια λέξη: Νοοτροπία. Η ομάδα έχει νοοτροπία νικητή.

Έχει αυτό το φανταστικό σερί, ένα σερί το οποίο δεν θα είχαμε χωρίς αυτή τη νοοτροπία, του να παλεύουμε σε κάθε παιχνίδι. Υπάρχουν στιγμές που κάτι μπορεί να πάει στραβά. Υπάρχουν ομάδες που ξοδεύουν πολλα εκατομμύρια και χάνουν, όπως η Γιουβέντους και η Παρί Σεν Ζερμέν. Αλλά η ομάδα με όποιο πρόβλημα κι αν είχε έμπαινε στο γήπεδο και έπαιρνε το θεμιτίο αποτέλεσμα. Τρελαινόμαστε με μια ισοπαλία και αυτό είναι ένα καλό σημάδι, είναι δείγμα σωστής νοοτροπίας ότι δε θέλουμε να χάνουμε βαθμούς. Πρέπει όμως πάντα να υπάρχει μια ισορροπία».