Skip to main content

Λουτσέσκου: Η Ντιναμό ξέρει να εκμεταλλεύεται αδυναμίες και λάθη αντιπάλου

«Είναι μια ομάδα με τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και δυνατή ως σύνολο», είπε για τους Κροάτες ο Ρουμάνος τεχνικός

Την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας του και την πεποίθησή του πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει από το «Μάκσιμιρ» (Πέμπτη 7/3, 22:00) με ένα θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το πρώτο παιχνίδι των «ασπρόμαυρων» με τους πρωταθλητές Κροατίας για τους «16» του UEFA Europa Conference League.  

Ο 55χρονος Ρουμάνος τεχνικός αρχικά σχολίασε την κλήρωση και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που εντόπισε στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ: «Η κλήρωση είναι κλήρωση και αυτή μας έτυχε. Πρέπει να τη δεχθούμε. Είναι μια ομάδα με τεράστια εμπειρία στην Ευρώπη και δυνατή ως σύνολο. Είναι μια ομάδα που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην έχει μεγάλη ένταση, αλλά είναι οργανωμένη και ξέρει να εκμεταλλεύεται αδυναμίες και λάθη αντιπάλου. Έχει καλούς παίκτες και πιστεύω πως ο Γιόζιπ Μίσιτς (σ.σ. πέρασε από τον ΠΑΟΚ από τον Ιανουάριο του 2019 ως το καλοκαίρι του 2020, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του νταμπλ) είναι ο καλύτερος παίκτης της. Όχι μόνο για τον τρόπο που παίζει με ή χωρίς την μπάλα, αλλά επειδή έχει μια τεράστια προσωπικότητα και ηγείται της ομάδας του».

Αναφερόμενος στο πώς έχει προετοιμάσει τους παίκτες του, ο Λουτσέσκου τόνισε: «Είμαστε μια ομάδα που κάναμε πολύ μεγάλη πρόοδο από την πρώτη προπόνηση ή το πρώτο επίσημο ματς που δώσαμε το περασμένο καλοκαίρι. Έχουμε βελτιωθεί, έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε σοβαροί και ξέρουμε τι θέλουμε. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζουμε μια έμπειρη ομάδα αλλά έχουμε τεράστιο κίνητρο όπως και ψυχολογία αφού δεν έχουμε ηττηθεί στη διοργάνωση και αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς. Ήρθαμε εδώ γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνουμε».

Στη συνέχεια ο πρώην προπονητής της Ξάνθης και τη Αλ Χιλάλ ξεκαθάρισε πως στο μυαλό του δεν βρίσκεται η πρεμιέρα των Play Off (Κυριακή 10/3, 20:30 με τον Άρη στην Τούμπα), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «...πάντα λέω πως το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό. Για εμάς υπάρχει η Ντιναμό και θα κάνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Όσοι αγωνιστούν θα παίξουν σαν να είναι το τελευταίο τους παιχνίδι και θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν όλες τις καταστάσεις. Εκεί εστιάζω και στη συνέχεια θα σκεφτώ το επόμενο», για να ολοκληρώσει μιλώντας γενικότερα για το κροατικό ποδόσφαιρο: «Η Ντιναμό είναι μια δυνατή ομάδα, όπως και η Χάιντουκ, όταν την αντιμετωπίσαμε. Το κροατικό ποδόσφαιρο έχει ποιότητα και παίκτες στα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Και η εθνική ομάδα παίζει συνεχώς στις μεγάλες διοργανώσεις».

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ντομινίκ Κοτάρσκι. «Είμαι επαγγελματίας, αύριο είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα, παίζω για τον σύλλογο και τους συμπαίκτες μου. Θέλω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Αυτή είναι η προσέγγιση μου», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο 24χρονος τερματοφύλακας σχολιάζοντας το γεγονός πως θα βρεθεί απέναντι σε συμπατριώτες του.

Μιλώντας για την κλήση του στην εθνική από τον Ζλάτκο Ντάλιτς, ο Κοτάρσκι, προϊόν των ακαδημιών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επεσήμανε: «Είναι τιμητικό και είμαι χαρούμενος που ήρθε αυτή η κλήση. Ήταν μια όμορφη εβδομάδα για εμένα, αλλά έχουμε ακόμα δύο εβδομάδες έως τότε, οπότε εγώ δουλεύω σκληρά για τον ΠΑΟΚ. Ήρθαμε εδώ για να πάρουμε καλό αποτέλεσμα».

Για το πώς θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τη Ντιναμό, ο πρώην τερματοφύλακας του Άγιαξ τόνισε ότι «... έχουμε κάνει την ανάλυση μας. Θα είναι δύσκολο ματς, αλλά είμαστε καλύτεροι και μπορούμε να προκριθούμε» ενώ κλείνοντας, ερωτώμενος για τις διαφορές με τον αγώνα κόντρα στη Χάιντουκ, την οποία οι «ασπρόμαυροι» είχαν αποκλείσει στα προκριματικά της διοργάνωσης, ο Κοτάρσκι τόνισε: «Δεν είναι καλό να συγκρίνουμε τα δύο παιχνίδια. Ήμασταν μια νέα ομάδα τότε. Σίγουρα δε θα είναι ίδια ματς. Θα είναι άλλο παιχνίδι. Σεβόμαστε τη Ντιναμό, αλλά πιστεύουμε στους εαυτούς μας και την ποιότητα μας».