Skip to main content

Μαδρίτη: Συνελήφθη ιμάμης που «στρατολογούσε νέους για το Ισλαμικό Κράτος»

«Πρόκειται για έναν 44χρονο που εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως καθηγητής, για να ριζοσπαστικοποιήσει ανηλίκους», είπε η ισπανική πολιτοφυλακή

Ένας καθηγητής αραβικών και ιμάμης ενός τεμένους στη Μαδρίτη συνελήφθη, έπειτα από υποψίες ότι στρατολογούσε νέους για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η ισπανική πολιτοφυλακή, πρόκειται για έναν 44χρονο που «εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως καθηγητής, για να ριζοσπαστικοποιήσει ανηλίκους, στους οποίους παρέδιδε μαθήματα, αλλά και να στρατολογήσει πιθανούς υποψηφίους» για το Ισλαμικό Κράτος.

Ο 44χρονος «υπερασπιζόταν ενώπιον των νέων μία βίαιη άποψη περί θρησκείας» και «παρουσίαζε την εικόνα ενός τρομοκράτη αυτοκτονίας (καμικάζι) ως μια έγκυρη εικόνα στη μάχη εναντίον των Εβραίων, των χριστιανών και των αποστατών», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου των Αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, όμως ο άνδρας συνελήφθη την 29η Νοεμβρίου. «Αυτές οι ενέργειες έγιναν αντιληπτές στους κόλπους της κοινότητας και δημιούργησαν αναταράχη», αναγκάζοντας τον ύποπτο να κινείται πιο διακριτικά, εξηγεί η αστυνομία.