Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ, ΑΥΞΗΣΗ 25% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΝ

Ο καθηγητής ανέφερε ότι η επιδημία στη Θεσσαλονίκη έδειξε σημεία μικρής αύξησης στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων. 25% άνοδος στις νέες διαγνώσεις.

Μικρή αύξηση στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίζεται στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την τοποθέτηση του επίκουρου καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας Γκίκα Μαγιορκίνη στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη: Kορωνοϊός: 150 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, 55 στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία

Συγκεκριμένα ο καθηγητής ανέφερε ότι η επιδημία στη Θεσσαλονίκη έδειξε σημεία μικρής αύξησης στον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων. «Οι νέες διαγνώσεις αυξήθηκαν σε επίπεδο 25%», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο τόνισε ότι δεν καταγράφεται αύξηση στην πίεση του συστήματος υγείας της πόλης.

Ακόμη ανέφερε πως η χώρα έχει φτάσει τις 300 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό ημερησίως στα νοσοκομεία, «και αυτό ίσως οδηγήσει σε μικρή αύξηση των θανάτων στις επόμενες εβδομάδες». Επίσης, πρόσθεσε ότι έχουν επιβαρυνθεί κατά 12% οι ΜΕΘ στην Αττική την τελευταία εβδομάδα, και παρατηρείται αύξηση 40% των νέων διαγνώσεων, η οποία μπορεί να αποδοθεί ως ένα βαθμό και στις κακές καιρικές συνθήκες που εμπόδισαν αρκετό κόσμο στο να εξεταστεί, κατέληξε.

Ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως η μεγαλύτερη επίπτωση της νόσου καταγράφεται στις ηλικίες 40 έως 65 ετών και ακολουθεί ηλικιακή ομάδα 18 έως 39 ετών και υποστήριξε ότι αυτές είναι και οι ομάδες «που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχουν την πιο αυξημένη κινητικότητα στην κοινότητα».

Ο ίδιος παρατήρησε ότι υπάρχει σημαντική πτώση στην επίπτωση της νόσου στους άνω των 65 ετών και εκτίμησε ότι ίσως ο εμβολιασμός άρχισε να αποδίδει πιθανότητα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Τέλος, τόνισε ότι είναι πολύ καλά τα νέα για την αποδοτικότητα του εμβολιασμού και στα μεταλλαγμένα στελέχη, όπως προκύπτει από πρόσφατα στοιχεία που μελετήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ