Skip to main content

Μακελειό σε σχολείο των ΗΠΑ: Μαθητές άνοιξαν πυρ - Ένας νεκρός

Οι δύο ένοπλοι μαθητές άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους επτά συμμαθητές τους προτού συλληφθούν από αστυνομικούς.

Δύο ένοπλοι μαθητές εισέβαλαν την Τρίτη σε λύκειο επιστημονικής κατεύθυνσης στην περιοχή του Ντένβερ της πολιτείας Κολοράντο και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους επτά συμμαθητές τους προτού συλληφθούν.

Αρκετοί από τους τραυματίες μαθητές του λυκείου στο Χάιλαντς Ραντς, προάστιο του Ντένβερ, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν, όπως ανέφερε ο Τόνι Σπέρλοκ, σερίφης της κομητείας Ντάγκλας. Ένα από τα θύματα, ένας 18χρονος μαθητής, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του, διευκρίνισε ο Σπέρλοκ.

Όπως δήλωσε ο σερίφης «δύο άτομα μπήκαν στο λύκειο STEM (σ.σ. Science, Technology, Engineering and Math School) και επιτέθηκαν σε μαθητές σε δύο τοποθεσίες». Οι ύποπτοι, τα στοιχεία των οποίων δεν δημοσιοποιήθηκαν, είναι μαθητές του λυκείου, ο ένας 18 ετών και ο δεύτερος ανήλικος, πρόσθεσε ο Σπέρλοκ.

Στο συγκεκριμένο δωδεκατάξιο σχολικό ίδρυμα φοιτούν 1.800 μαθητές, ενώ στον χώρο φιλοξενούνται επίσης νηπιαγωγεία.