Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020
x

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΚΡΟΝ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Μηνύματα φιλίας αντάλλαξαν ο Γάλλος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός στις κοινές τους δηλώσεις πριν την έναρξη των συνομιλιών τους, στο Παρίσι

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την Ευρώπη της άμυνας. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Περισσότερη συνεργασία στον τομέα αυτόν, αλλά και σε άλλους όπως το κλίμα. Η Ελλάδα γνώρισε το καλοκαίρι πολλές πυρκαγιές. Το θέμα του κλίματος θα είναι στο επίκεντρο» δήλωσε ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στις κοινές δηλώσεις του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν την έναρξη των συνομιλιών τους στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Παρίσι.

«Θέλω για άλλη μια φορά να εκφράσω τη χαρά μου που σας υποδέχομαι. Να εκφράσω τη φιλία μου προς τη χώρα σας και τον ελληνικό λαό. Είναι σημαντική για την Ευρώπη και το μέλλον όλων μας» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Η Γαλλία ειναι σταθερή φίλη της Ελλάδας, όχι μόνο στα πρόσφατα χρόνια, αλλά και στα βάθη των αιώνων και την Επανάσταση του 1821» θύμισε στις δικές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Όπως είπε, «η χώρα μας ξαναμπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και διεκδικεί τη θέση της σε μια Ευρώπη που παραμένει φυσικός μας χώρος».

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στη γαλλική επιχειρηματικότητα να συμμετάσχει στο αναπτυξιακό άλμα της Ελλάδας. Τόνισε πως στη νέα ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύει τους πολίτες της και υπογράμμισε την ανάγκη να συσταθεί μόνιμος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, όπως πρώτος έχει προτείνει ο Πρόεδρος Μακρόν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ