Skip to main content

Μάλτα: Γιατί πίκαραν με ελληνικές σημαίες τον ηγέτη του Εθνικιστικού Κόμματος (φωτο+vid)

O ηγέτης του Εθνικιστικού Κόμματος είχε πει πως στο εξωτερικό θα έκανε τον... Έλληνα επειδή ντρεπόταν να παραδεχτεί ότι είναι Μαλτέζος

Με ελληνικές σημαίες επέλεξαν να γιορτάσουν τη νίκη τους στις εκλογές οι οπαδοί του Εργατικού Κόμματος στη Μάλτα ώστε να... πικάρουν τον ηγέτη του Εθνικιστικού Κόμματος Μπερνάρντ Γκρέχ που έχασε τις εκλογές.

Οι υποστηρικτές των Εργατικών που είχαν συγκεντρωθεί στο εκλογικό κέντρο του κόμματος στην πόλη του Νάξαρ πίκαραν με τις ελληνικές σημαίες τον ηγέτη της αντιπολίτευσης καθώς, σύμφωνα με τους Times της Μάλτας, ο Μπερνάρντ Γκρέχ είχε δηλώσει ότι θα έλεγε στο εξωτερικό ότι είναι Έλληνας επειδή ντρεπόταν να παραδεχτεί ότι είναι Μαλτέζος. Και αυτό γιατί, όπως έλεγε, αυτοί με τους οποίους θα είχε επαφές στο εξωτερικό θα τόνιζαν ότι η κυβέρνηση της χώρας του εμπλέκεται σε πολλά και σοβαρά σκάνδαλα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις ιστοσελίδες lovinmalta και timesofmalta:



Μιλώντας στην ιστοσελίδα lovinmalta, ένας σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Εργατικού Κόμματος που κυμάτιζε μια ελληνική σημαία, είπε ότι το έκανε επειδή ήταν περήφανος που είναι Μαλτέζος και ότι το Εθνικιστικό Κόμμα έπρεπε να... καθαρίσει τον εαυτό του αν ήθελε να κερδίσει εκλογές.

Πρωθυπουργός της Μάλτας αναδείχθηκε ο Ρόμπερτ Αμπέλα του Εργατικού Κόμματος. Οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν από ένα ποσοστό αποχής ρεκόρ στην ιστορία της χώρας.