Skip to main content

Μανιάτης: Να φτιάξουμε την παράταξη της δεύτερης θέσης στις εκλογές

Να δημιουργήσουμε το νέο κόμμα της Δημοκρατικής Παράταξης, που θα διεκδικήσει τη 2η θέση στις επόμενες εκλογές, ζήτησε ο κ. Μανιάτης.

«Πρέπει να προχωρήσουμε στην επανίδρυση της Δημοκρατικής Παράταξης που θα εκφράσει όλους τους πολίτες. Από το προοδευτικό κέντρο, μέχρι την κεντροαριστερά και την πολιτική οικολογία. Με υπέρβαση των σημερινών κομμάτων και σχηματισμών. Μια οργανωτική μετεξέλιξη, χωρίς καμία ιδεολογική μετάλλαξη. Να δημιουργήσουμε το νέο κόμμα της Δημοκρατικής Παράταξης, που θα διεκδικήσει τη 2η θέση στις επόμενες εκλογές». Αυτό υπογράμμισε ο Γιάννης Μανιάτης στο συνέδριο της ΔΗΣΥ, προσθέτοντας ότι θα διεκδικεί μια νέα κοινωνική συμφωνία «με τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της οικονομίας που δημιουργούν θέσεις εργασίας και τους σημερινούς μη προνομιούχους».

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι στόχος είναι η διεκδίκηση της 2ης θέσης στις επόμενες εκλογές με: «την κατάργηση του Υπερταμείου αποικιοκρατίας. Αρνούμαστε την οικονομική υποδούλωση της χώρας. Μόνοι μας θα διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία. Για την ακύρωση των πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων. Για τη διερεύνηση των πολιτικών και ποινικών ευθυνών Τσίπρα και Βαρουφάκη το α' εξάμηνο του 2015, που οδήγησαν στα capital controls και την οικονομική ζημιά των 100 δισ. ευρώ σε βάρος των πολιτών και της χώρας. Για αρνητική ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οποιουδήποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση 2004-2009 της Ν.Δ., που χρεωκόπησε τη χώρα».