Skip to main content

Μάντζιος: Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής - Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο

«Όταν έχεις στόχους, θα πρέπει να είσαι σταθερός στην άμυνα», υπογράμμισε ο Έλληνας προπονητής
Ο Άκης Μάντζιος στάθηκε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά -στο φετινό πρωτάθλημα- ο Άρης δεν δέχθηκε γκολ κι έκρινε ότι το αποτέλεσμα του ντέρμπι θα βοηθήσει ψυχολογικά την ομάδα του.

«Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής, δίχως πολλές φάσεις. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο βάσει της εικόνας του αγώνα. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια. Ήταν ένα παιχνίδι του οποίου τη σημασία γνωρίζουμε, ξέρουμε όμως ότι αυτή η ομάδα θα βελτιώνονται μέρα με τη μέρα, εβδομάδα με την εβδομάδα. Πρέπει να μάθουμε ο ένας τον άλλον και θα γίνουμε καλή ομάδα», είπε αρχικά ο Άκης Μάντζιος στα κανάλια Novasports και αναφέρθηκε στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

«Όταν έχεις στόχους, θα πρέπει να είσαι σταθερός στην άμυνα. Δεν είναι όμως μόνο η άμυνα που απαιτεί βελτίωση, πρέπει να βελτιωθούμε και σε άλλα κομμάτια του παιχνιδιού. Μην ξεχνάμε όμως ότι σήμερα είχαμε να διαχειριστούμε ειδικές συνθήκες με τις απώλειες που είχαμε στον άξονα με τις απουσίες του Νταρίντα και του Τζούρασεκ ενώ ο Λούκας Ρουπ έπαιξε με ένεση. Γι’ αυτό χρειαζόταν διαχείριση στον άξονα».

Ερωτηθείς για την αξία του βαθμού της ισοπαλίας, είπε ότι «δεν είναι τόσο ο ένας πόντος όσο το γεγονός ότι η ομάδα μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, πήρε κάτι στο ντέρμπι κι αυτό θα βοηθήσει στην ψυχολογία μας».