Skip to main content

Μάντζιος: Θα δούμε αν θα παίξουν με ΠΑΟΚ Ρόουζ και Φετφατζίδης

«Ο ΠΑΟΚ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά ένα ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ, είναι κάτι διαφορετικό», σημείωσε ο τεχνικός των Κιτρίνων

Στην κάμερα των συνδρομητικών καναλιών NovaSports μίλησε ο Άκης Μάντζιος, με αφορμή το ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ (Κυριακή 7/1, 19:30 - «Κλεάνθης Βικελίδης»), στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. 

Ο 55χρονος Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στην ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και τον τρόπο που αυτή ήρθε (το 0-2 έγινε 3-2), όσο και στο επερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ αλλά και στις μεταγραφές των Γιάννη Φετφατζίδη και Λίντσεϊ Ρόουζ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μάντζιος:  

Για την ήττα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»: «Ήταν ένα παιχνίδι που ξεκίνησε διαφορετικά και κατέληξε αρνητικά για την ομάδα μας. Ένα παιχνίδι, το οποίο χάσαμε μόνοι μας... Είναι το δεύτερο παιχνίδι στη σειρά, στο οποίο δεν κερδίσαμε από δική μας υπαιτιότητα (σ.σ. είχε προηγηθεί το 2-2 με τη Λαμία, με τον Άρη να προηγείται δύο φορές). Μας προβληματίζει και δεν μας αρέσει αυτό. Μιλήσαμε με τους παίκτες, τους δώσαμε να καταλάβουν τα λάθη που έγιναν. Πάντα γίνονται λάθη στο ποδόσφαιρο, όμως, σε ό,τι μας αφορά, αυτά έχουν να κάνουν με τη νοοτροπία μας. Αυτό που πιστεύω είναι ότι επαναπαυτήκαμε με το 2-0 υπέρ μας. Όταν γύρισε μετά το παιχνίδι, δεν είχαμε την αντίδραση που θα έπρεπε να έχουμε, για να μπορέσουμε να επανέλθουμε, σε ό,τι αφορά στο σκορ. Είναι παιχνίδια που μας πλήγωσαν με τον τρόπο που χάσαμε τους βαθμούς. Όταν είσαι σε μια μεγάλη ομάδα, δεν δικαιούσαι να έχεις τέτοια αντίδραση. Αυτό αδικεί όλους μας. Έχουμε μπει σε μια περίοδο, που δεν είναι η καλύτερη για εμάς, λόγω του τρόπου που χάσαμε τους βαθμούς της νίκης στα δύο τελευταία παιχνίδια. Πρέπει να το αφήσουμε, γιατί έχουμε συνέχεια με δύσκολα και απαιτητικά ματς».

Για το τοπικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι πρώτος στη βαθμολογία. Είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Ένα ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ, όμως, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι μια κατηγορία μόνο του αυτό το παιχνίδι. Δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση είναι κάθε ομάδα. Είναι καθαρά θέμα ημέρας και πόσο κάθε ένας από τους δύο αντιπάλους θέλει τη νίκη. Πιστεύω ότι η ομάδα μας θα είναι πολύ διαφορετική σε αυτό το παιχνίδι. Έχουμε δείξει στα ντέρμπι ότι είμαστε πολύ διαφορετικοί από τα υπόλοιπα παιχνίδια σε ό,τι αφορά στη νοοτροπία μας. Πρέπει να βγάλουμε εγωισμό και αντίδραση κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Για το πώς περιμένει ο ίδιος τον αγώνα με τους «ασπρόμαυρους»: «Είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο χρειάζεται υπομονή και πειθαρχία. Χρειάζεται πολλή τακτική. Και το κυριότερο είναι να δείξουμε ότι θέλουμε τη νίκη. Έχουμε το μείον, και σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ότι δεν θα είναι ο κόσμος μαζί μας. Πρέπει, λοιπόν, να βγάλουμε εγωισμό, για να νικήσουμε».

Για τις προσθήκες των Φετφατζίδη και Ρόουζ, την επιστροφή του Βλαντιμίρ Νταρίντα αλλά και την απώλεια του Μπίργκερ Βερστράτε: «Είναι σημαντικό ότι έχουν έρθει δύο παίκτες, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί με επιτυχία στο παρελθόν στην ομάδα μας. Παίκτες, οι οποίοι είναι και καλοί χαρακτήρες. Γνωρίζουν το μέγεθος της ομάδας μας. Είναι ευπρόσδεκτοι να μας βοηθήσουν για το υπόλοιπο της σεζόν. Θα μιλήσουμε και θα δούμε, αν είναι διαθέσιμοι για το ντέρμπι. Η επιστροφή του Νταρίντα είναι κάτι πολύ θετικό για εμάς. Είναι ένας κομβικός παίκτης για την ομάδα μας, ένας παίκτης εξαιρετικός. Η απώλεια του Βερστράτε είναι σημαντική και μάλιστα πάνω που είπαμε να ηρεμήσουμε από τους τραυματισμούς. Θα τη διαχειριστούμε κι αυτή την απουσία, όπως έχουμε κάνει σε όλες τις περιπτώσεις μέχρι τώρα».