Skip to main content

Market Pass: Πότε θα δουν λεφτά στους λογαριασμούς οι δικαιούχοι, ποιους αφορά

Παράταση έλαβε και η διάρκεια ισχύς των ψηφιακών καρτών μέχρι και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να κλείσει η πλατφόρμα των αιτήσεων για το Market Pass.

Πριν την τελευταία προβλεπόμενη ημερομηνία πληρωμών στις 8 Ιανουαρίου διενεργούνται τελικοί έλεγχοι για όλους του αιτούντες της οικονομικής ενίσχυσης, ιδίως ως προς τα μέλη του νοικοκυριού.

Ο έλεγχος περιλαμβάνει τόσο τους δικαιούχους που είχαν λάβει την αίτηση σε προηγούμενους κύκλους του Market Pass και λαμβάνουν την ενίσχυση των μηνών Αυγούστου – Οκτωβρίου 2023 αυτόματα, όσο και τους νέους αιτούντες. Μετά τον έλεγχο και την πλήρωση των προϋποθέσεων διενεργείται η σχετική πληρωμή.

Συγκεκριμένα αφορά:

  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με μέθοδο καταβολής την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 15η Ιανουαρίου 2024.
  • Για όσους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας μετά την 31η Οκτωβρίου 2023 και έως την 8η Ιανουαρίου 2024, η ενίσχυση των μηνών Αυγούστου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 15η Ιανουαρίου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Προγράμματος λήγουν αυτομάτως στις 29/02/2024 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι, παράταση έλαβε και η διάρκεια ισχύς των ψηφιακών καρτών μέχρι και την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024.