Skip to main content

Μαρκόπουλος: Βγάλαμε ενέργεια και πήραμε τη διαφορά

Ο τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε ότι η ομάδα του αντέδρασε καλά στις δυσκολίες της Κύμης και έφτασε δίκαια σε μία εύκολη νίκη

Στην ενέργεια που έβγαλε ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα του αγώνα, στάθηκε ο Σούλης Μαρκόπουλος στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα με την Κύμη για την 22η αγωνιστική της Stoiximan.gr Basket League.

O τεχνικός του Δικεφάλου, τόνισε ότι η ομάδα του αντέδρασε καλά στις δυσκολίες που του έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο η Κύμη και έφτασε δίκαια σε μία εύκολη νίκη.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την ενέργεια που έβγαλαν από την αρχή του αγώνα, η οποία έφερε αυτή τη διαφορά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, την οποία κρατήσαμε ως το τέλος του αγώνα. Αυτό το παιχνίδι ήταν λίγο περίεργο, καθώς η Κύμη έχει δύο πολύ καλά center. Ειδικά ο Όρτον μας δημιούργησε πολλά προβλήματα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν έκλεισε πολύ καλά τη ρακέτα στην άμυνα και ήταν απειλητικός στην επίθεση. Δεχθήκαμε αρκετή πίεση κάτω από το καλάθι, καθώς είχαμε αδυναμία με τα φάουλ και τον τραυματισμό που ακόμα ταλαιπωρεί τον Κλάντον. Παρ’όλα αυτά, με εξαίρεση ορισμένα διαστήματα, η ομάδα αντέδρασε καλά και πιστεύω ότι δίκαια έφτασε στη νίκη».

Για τον Νέιθαν Σόμπεϊ: «Είναι ένας καλός παίκτης. Είναι εκρηκτικός και βγάζει ενέργεια μέσα στο γήπεδο, ενώ είναι πολύ εύστοχος. Μέρα με τη μέρα θα βελτιώνεται, καθώς τόσο αυτός διαβάζει τις δυνατότητες που έχουν οι συμπαίκτες του, τόσο αυτοί θα τον μαθαίνουν καλύτερα. Με την πάροδο του χρόνου θα αφομοιώσει όσα χρειάζεται σε άμυνα και επίθεση και θα είναι ακόμα περισσότερο χρήσιμος».

Για την βαθμολογική θέση της ομάδας: «Δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν μας ενδιαφέρει που θα καταλήξουμε. Θα θέλαμε να πάρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση για να έχουμε ένα πλεονέκτημα, αλλά έχουμε δει ότι οι έδρες μπορούν να σπάσουν. Στόχος μας είναι να είμαστε τότε σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση».

Για το γεγονός ότι πλέον η ομάδα δίνει ένα ματς την εβδομάδα: «Είναι λίγο περίεργο αυτό το φαινόμενο για τους παίκτες γιατί έχει αλλάξει και ο τρόπος προπόνησης. Γενικά, προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Σίγουρα μας δίνει την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα για τον αντίπαλο, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει ο κίνδυνος να ατονήσουμε και να μην είμαστε στο 100%».

Για την κατάσταση του Τζόρνταν Σάιμπερτ: «Ελπίζουμε ότι αν τη Δευτέρα δώσει ο γιατρός το ΟΚ για να μπει στο γήπεδο κάνοντας περισσότερες ασκήσεις. Ίσως έχουμε μία καλύτερη άποψη την επόμενη εβδομάδα».

Για το πώς σκέφτεται ότι θα ταιριάξει τον Σάιμπερτ με τον Σόμπεϊ: «Ας επιστρέψει πρώτα υγιής και πιστεύω ότι όλοι οι καλοί παίκτες μπορούν να χωρέσουν στην ομάδα».

Ο Βασίλης Μπρατσιάκος από την πλευρά της Κύμης τόνισε:

«Έγινε ένα πάρα πολύ ωραίο και θεαματικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο κόσμος το ευχαριστήθηκε. Θέλαμε να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Ο ΠΑΟΚ βελτιώθηκε πολύ με τις προσθήκες των Σόμπεϊ και ΜακΦάντεν και αν αυτούς του παίκτες από την αρχή και δεν είχε την Ευρώπη θα είχε πολύ καλύτερη εικόνα στο πρωτάθλημα. Ξέραμε τις δυσκολίες του αγώνα. Ήμασταν πολύ κακοί στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάνοντας λάθη και χάνοντας αμυντικά ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε κάποια αμυντικά τρικ, τρέξαμε λίγο παραπάνω και βάλαμε τα κορμιά μας στη φωτιά και αν δεν κάναμε κάποια λάθη, ίσως καταφέρναμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Όσο δυσαρεστημένος είμαι από το πρώτο ημίχρονο, άλλο τόσο ευχαριστημένος είμαι από το δεύτερο μέρος».

Για το αν ήταν το μυαλό του στον αγώνα της Δόξας Λευκάδας με τον Απόλλωνα Πάτρας: «Ήταν το μυαλό μας εκεί, δεν θέλω να κρυφτώ, αλλά αυτό που μας ενδιέφερε ήταν το δικό μας αποτέλεσμα. Ήταν πολύ καλό αποτέλεσμα για εμάς η νίκη της Δόξας και θα ήταν πολύ καλύτερα για εμάς αν συνδυαζόταν με μία δική μας νίκη, για να κλειδώναμε από τώρα την παραμονή. Πλέον, χρειαζόμαστε κάποιες νίκες ακόμα».