Skip to main content

Μαρόκο: Σύλληψη Ελβετού για την δολοφονία δύο Σκανδιναβών τουριστριών

Ο συλληφθείς, Ελβετός υπήκοος, φέρεται να στρατολογούσε πολίτες -Μαροκινούς και μη- για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο Μαρόκο.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας Ελβετός υπήκοος, μόνιμος κάτοικος Μαρόκου, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με κάποιους από τους υπόπτους της δολοφονίας των δύο Σκανδιναβών τουριστριών.

Ο συλληφθείς -ο οποίος φέρεται να διαθέτει επίσης  ισπανική υπηκοότητα- κατηγορείται πως ακολουθεί «εξτρεμιστική ιδεολογία», πως βοηθούσε τους κύριους υπόπτους να επικοινωνούν μεταξύ τους, αλλά και ότι είχε εκπαιδευτεί στη χρήση πυροβόλων όπλων.

Παράλληλα, φέρεται να στρατολογούσε πολίτες -Μαροκινούς και μη- για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στο Μαρόκο.

Η 24χρονη Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν από τη Δανία και η 28χρονη Μάρεν Γιούλαντ δολοφονήθηκαν τη νύχτα της 16ης προς 17η Δεκεμβρίου στο νότιο Μαρόκο, όπου πέρναγαν τις διακοπές τους.

Οι μαροκινές αρχές έχουν συλλάβει 18 ανθρώπους που φέρονται να συνδέονται με τη διπλή δολοφονία, την οποία η Ραμπάτ θεωρεί «τρομοκρατική» ενέργεια.

Οι τέσσερις βασικοί ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στο Μαρακές τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία των νεαρών γυναικών, φέρονται να ανήκαν σε πυρήνα εμπνεόμενο από την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους, χωρίς πάντως να έχουν κατά τα έως τώρα στοιχεία επαφή με κάποιο από τα στελέχη της οργάνωσης στη Συρία ή στο Ιράκ.