Skip to main content

Μαρούπα (ΕΕΑ) για πολυϊδιοκτησία: Έχω σχηματίσει μία πρώτη άποψη

Η εκπροσώπηση των Ξάνθη και ΠΑΟΚ δεν ήταν αντάξια των ονομάτων τους, υποστήριξε η δικηγόρος και μέλος της ΕΕΑ, Ειρήνη Μαρούπα

Για τη χθεσινή συνεδρίαση επί της καταγγελίας του Ολυμπιακού για υπόθεση πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης και τα παραλειπόμενά της μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5 η δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ειρήνη Μαρούπα.

Η κα. Μαρούπα ανέπτυξε τη θέση της για τη χθεσινή συνεδρίαση και όσα άκουσε από τους παριστάμενους αντίδικους, ενώ στάθηκε και στην αναφορά περί ενδιαφέροντος Τούρκων επιχειρηματιών για την ομάδα της Ξάνθης στο παρελθόν.

Αναλυτικά όσα είπα η ίδια:

Για την πιθανότητα να πάρουν Τούρκοι την ομάδα της Ξάνθης: «Είναι σημαντικό, είναι ακριτική περιοχή, είναι παραμεθόριος και τίθενται πολλά ερωτηματικά. Αν όντως βγήκε σε πώληση η ΠΑΕ Ξάνθη, ποιοι ήταν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές, αν υπήρξε διαπραγμάτευση, με ποιον έγινε η διαπραγμάτευση, γιατί δεν τελεσφόρησε και αν τελικά κάποιος άλλος την πήρε την ομάδα για ποιον λόγο το έκανε, αν υπήρχε τέτοιο θέμα. Αυτή η ερώτηση έγινε με αφορμή από τα δημοσιεύματα που υπήρξαν, δεν την έβγαλα από το μυαλό μου την ερώτηση».

Για το τι κατάλαβε με την υπόθεση Ξάνθης-ΠΑΟΚ: «Η αντιμετώπιση και η εκπροσώπηση των ομάδων δεν ήταν αντάξια των ονομάτων τους. Αφού δεν ήρθαν τα πρόσωπα να απαντήσουν στις απαντήσεις, οι ομάδες να δώσουν πραγματικές απαντήσεις σε πραγματικά ερωτήματα και να μην περιμένουν μέσα από το ασαφές και από τα απροσδιόριστα σημεία του καταγγέλοντα. Δηλαδή να μην περιμένουν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και η ΠΑΕ Ξάνθη να διαλάθουν επειδή δεν αποδείχθηκαν πλήρως όλα από τις καταγγελίες του Ολυμπιακού, αλλά να τα διαφωτίσουν οι ίδιες και τα φυσικά πρόσωπα, τόσο όσο να μην μένουν αμφιβολίες όσο στα μέλη της Επιτροπής όσα και στην κοινή γνώμη.

Εχω ζητήσει σωρεία εγγράφων από τις ομάδες, θεωρώ απαράδεκτο οι δικηγόροι της DIMERA και BELTERRA να έρθουν και να μην έχουν να πουν τίποτα και ζήτησαν να φύγουν. Οι άνθρωποι ήρθαν από την Κύπρο και είπαν πως δεν είχαν τίποτα να απαντήσουν και τόνισαν πως θέλουν να φύγουν. Μία πρώτη άποψη για την υπόθεση έχω σχηματίσει αλλά οι ερωτήσεις μου τέθηκαν για να διασαφηνιστούν τα κενά και η απόφασή μου να είναι πλήρης. Είναι σεβαστό το δικαίωμα στην μη αυτοενοχοποίηση και στην σιωπή, όλα είναι σεβαστά και όλα αποδεικνύουν πράγματα. Και να μην θέλει κάποιος να διαφωτίσει κάτι σημαίνει κάτι. Το είπα σε όλους πως θα έπρεπε να έχουν σταθμίσει τα συμφέροντά τους και να θωρούν μείζον συμφέρον να αποδειχθεί με κάθε τρόπο η αλήθεια και η απόφαση θα είναι αδιάβλητη και σεβαστή γιατί κατάφερε να αποδείξει την αλήθεια. Ας μην υποτιμήσουν τη νοημοσύνη μας ούτε οι μεν ούτε οι δε».