Skip to main content

Μάστιγα του φετινού καλοκαιριού οι πνιγμοί - 69 περιστατικά μόνο τον Ιούλιο

Προς νέο θλιβερό ρεκόρ - Ένα 10χρονο κορίτσι, ένα 6χρονο αγόρι και τρεις ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό το Σαββατοκύριακο

Με την πιο τραγική κατάληξη σημαδεύτηκε το μπάνιο ενός 10χρονου κοριτσιού σε πισίνα στη Νέα Μάκρη το απόγευμα της Κυριακής, καθώς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της την ίδια ώρα που οι πνιγμοί εξελίσσονται σε μάστιγα του καλοκαιριού.

Μάλιστα φαίνεται πως έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο αφού μόνο χθες στα ελληνικά νερά σημειώθηκαν τέσσερις πνιγμοί, καθώς χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν πέρα από τον 6χρονο στο Καβούρι και άλλοι τρεις ηλικιωμένοι. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμενικού, μόνο το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου έχουν καταγραφεί 40 πνιγμοί.

Πληροφορίες της ΕΡΤ ωστόσο αναφέρουν ότι από τις 11 του μήνα μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε μόλις έξι μέρες έχουν καταγραφεί άλλα 29 περιστατικά ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 69. Με αυτούς τους ρυθμούς, οδεύουμε σε ένα θλιβερό ρεκόρ αφού κατά το ίδιο χρονικό διάστημα του Ιουλίου του 2022 είχαν καταγραφεί συνολικά 98 θάνατοι. 

Οι πνιγμοί εξελίσσονται σε μάστιγα του καλοκαιριού με τους αρμόδιους να προειδοποιούν ότι η κατανάλωση φαγητού, αλκοόλ αλλά και η υπερεκτίμηση των δυνάμεων, μπορεί να μετατρέψει το μπάνιο στη θάλασσα σε τραγωδία. Στη συντριπτική πλειονότητα τα περιστατικά αφορούν ηλικιωμένους, οι οποίοι όπως μας έλεγαν ναυαγοσώστες, δεν πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα ασυνόδευτοι και να μην απομακρύνονται από την ακτή.