Skip to main content

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τα πλωτά πάρκινγκ

Αύριο αναμένεται να αξιολογηθούν οι προτάσεις για την τροποποίηση της μελέτης της 6ης προβλήτας.
Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τους δύο πλωτούς χώρους στάθμευσης, που επρόκειτο να λειτουργήσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Λιμένος (ΟΛΘ).

Επιπλέον, ακυρώνεται η κατακύρωσή του στην ένωση εταιριών Acte-Park Β.Ελλάδος ΕΠΕ/Capital Connect ΑΕ Διαχείριση ΑΚΕΣ που είχε παρθεί με απόφαση στις 30/10/2007.

«Η διακήρυξη για τα πλωτά πάρκινγκ είχε γίνει εσπευσμένα, γιατί από την ημερομηνία κύρωσης στη Βουλή της σύμβασης της υποθαλάσσιας αρτηρίας, ο ΟΛΘ δεν θα είχε πλέον τη δυνατότητα να λειτουργεί τα χερσαία πάρκινγκ του. Από τη στιγμή που -από ό,τι φαίνεται- εξέλιπε ο λόγος καταστροφής των χερσαίων πάρκινγκ, δεν βλέπω κανέναν λόγο για πλωτά στο ορατό μέλλον», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ , ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ, Γιάννης Τσάρας.

Αύριο αναμένεται να αξιολογηθούν οι προτάσεις για την τροποποίηση της μελέτης της 6ης προβλήτας και την ετοιμασία των τευχών δημοπράτησης των υπολειπόμενων έργων επέκτασης/αναβάθμισής της, προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ για την επόμενη πενταετία ώστε να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα έργα στην προβλήτα.