Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΜΑΤΙ: ΟΥΤΕ ΔΕΧΘΗΚΑ ΟΥΤΕ ΑΣΚΗΣΑ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΛΙΟΤΣΙΟ

Ο πρώην αρχηγός της ΠΥ πήρε θέση, μέσω του δικηγόρου του, για τις καταθέσεις που ήρθαν στο φως, με αφορμή την τραγωδία στο Μάτι.

Για πρώτη φορά, μετά από τις καταθέσεις για τη φονική φωτιά στο Μάτι, που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος παίρνει θέση.

Μέσω του δικηγόρου του, Διαμαντή Μπασαρά μιλάει για το περιεχόμενο των ηχητικών συνομιλιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναφέρει:

«Αναφορικώς με όσα εσχάτως έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο εντολέας μου διευκρινίζει ότι δεν δέχθηκε καμία παρέμβαση και ο ίδιος ουδέποτε παρενέβη στο έργο του διορισθέντος πραγματογνώμονα στην υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Αυτό, άλλωστε, προκύπτει και από τους ίδιους τους ισχυρισμούς του πραγματογνώμονα, που κατέθεσε ότι η δήθεν παρέμβαση έλαβε χώρα την 21-9-2018, χρόνο στον οποίο ήδη είχε ολοκληρώσει το πόρισμά του, που παρεδόθη μετά από δυο ημέρες στον Εισαγγελέα.

Για το επίμαχο ηχητικό υλικό και για τη διαρροή αυτού, που ακόμη δεν του έχει επισήμως γνωστοποιηθεί, αφενός θα ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη και αφετέρου θα ασκήσει τα δικαιώματά του.

Τέλος, ο εντολέας μου, δυο χρόνια μετά τα τραγικά συμβάντα στο Μάτι, εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για τις αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν στην κοινή γνώμη και, κυρίως, στις οικογένειες των θυμάτων από τη διαρροή του σχετικού προφανώς αποσπασματικού ηχητικού υλικού.

Επί 33 έτη υπηρέτησε με αφοσίωση και αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και στην συγκεκριμένη πυρκαϊά έπραξε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του ως τότε Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ