Skip to main content

Μάχη με το χρόνο για τις μονάδες εντατικής θεραπείας δίνει το υπουργείο Υγείας

Διασωληνωμένο παραμένει το 7χρονο αγόρι, που νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με συμπτώματα της νέας γρίπης. Επτά ακόμη ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον ιό νοσηλεύονται σε νοσοκο
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 7χρονου αγοριού, το οποίο παραμένει διασωληνωμένο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε δεν προκύπτει πως πάσχει από υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα, επτά ακόμη άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον νέο ιό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του νομού.

Σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ, ακόμα τρεις ασθενείς, που προσβλήθηκαν από τον ιό Η1Ν1, εμφάνισαν πνευμονία και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για μία γυναίκα 35 ετών με παχυσαρκία, έναν άνδρα 35 ετών σε ανοσοκαταστολή και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και έναν άνδρα 42 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Μάχη με το χρόνο δίνει το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να ανοίξουν άμεσα 95 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε όλη τη χώρα, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης και οι ανάγκες για νοσηλεία σε ΜΕΘ διαρκώς αυξάνονται.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου προβλέπει να ανοίξουν άμεσα 95 κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ προωθείται με ταχύτατες διαδικασίες και η λειτουργία επιπλέον 54 και να λειτουργήσουν μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις 300 ατόμων (νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό), ενώ μέσα στο 2010 θα προσληφθούν 1.000 γιατροί και 2.000 νοσηλευτές.

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του ΑΣΕΠ και θα καλυφθούν από κονδύλια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διαβεβαίωσε την Τρίτη ότι ολοκληρώνεται η παραλαβή των εμβολίων, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που παρουσιάστηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα της περιφέρειας και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.