Skip to main content

Μαξίμου για Ελληνικό: Καλούμε τον επενδυτή σε καλόπιστη συνεργασία

Βρισκόμαστε στο στάδιο έγκρισης του ΣΟΑ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, απαιτείται συνεργασία, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Τη διαβεβαίωση ότι θα τηρηθούν όλες οι συμβατικές δεσμεύσεις από την Ελληνική Πολιτεία ως προς την επένδυση του Ελληνικού εξέφρασαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως αναφέρουν, «αυτονόητη προϋπόθεση είναι η τήρηση από τον επενδυτή των δικών του δεσμεύσεων».

«Ο επενδυτής γνωρίζει απολύτως, ότι βρισκόμαστε στο στάδιο έγκρισης του ΣΟΑ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων», αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι και παράλληλα τονίζουν πως «σε αυτό το στάδιο οι επιμέρους υπηρεσίες του κράτους εκφράζουν απόψεις και γνωμοδοτήσεις, οι οποίες θα συνεκτιμηθούν συνολικά στο προς έκδοση προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 4062/2012».

«Κατά την διαδικασία αυτή απαιτείται η συνεργασία των μερών, ώστε να εξειδικευτούν οι επιμέρους παράμετροι και να οδηγηθούμε σε μία σύννομη χωροθέτηση, η οποία θα τύχει και της έγκρισης του ΣτΕ.», επισημαίνουν και καταλήγουν: 

«Καλούμε, λοιπόν, τον επενδυτή σε καλόπιστη συνεργασία, που όπως έχει αποδειχθεί είναι η μόνη μέθοδος για την επίλυση όλων των προβλημάτων».