Skip to main content

Με αναβαθμισμένο ISO 9001 πιστοποιήθηκε το Εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη

Η συνεργασία μεταξύ JTI και DNV ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 με αρχικό στόχο την παγκόσμια πιστοποίηση του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης της JTI κατά ISO 14001

Η JTI (Japan Tobacco International), με τη σταθερή δέσμευσή της στην υψηλή ποιότητα και την αφοσίωσή της στη διαρκή βελτίωση, απέσπασε αναβαθμισμένη πιστοποίηση ISO 9001 για το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ.

Πιο συγκεκριμένα, η παραγωγική μονάδα της JTI στην Ξάνθη συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη ομάδα εργοστασίων της εταιρείας στα οποία η DNV Business Assurance απέδωσε συνολική πιστοποίηση ISO 9001 πολλαπλών τοποθεσιών για το σύστημα διαχείρισης ποιότητας που εφαρμόζουν.

Η κατάκτηση της αναβάθμισης αυτής αποτελεί ορόσημο στην υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου που η JTI πραγματοποιεί στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ από το 2018 και πιστοποιεί τη σημασία της παραγωγικής επένδυσης της εταιρείας στην Ελλάδα. Μαζί με το εργοστάσιο στην Ελλάδα – στο οποίο έγινε επιτόπια επιθεώρηση (on-site inspection) από την οποία προέκυψε εξαιρετική βαθμολόγηση – πιστοποιήθηκαν και τα εργοστάσια στην Ανδόρα, την Πολωνία, την Ουκρανία καθώς και η ομάδα Διασφάλισης Ποιότητας (QA) της JTI που εδρεύει στο εργοστάσιο στο Trier της Γερμανίας.

Η συνεργασία μεταξύ JTI και DNV ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2022 με αρχικό στόχο την παγκόσμια πιστοποίηση του συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης της JTI κατά ISO 14001, του συστήματος διαχείρισης υγείας και ασφάλειας στην εργασία κατά ISO 45001 και του συστήματος διαχείρισης ενέργειας κατά ISO 50001.

Η συνεργασία επεκτάθηκε το 2023 για να συμπεριλάβει τη διαχείριση ποιότητας, τόσο για υπηρεσίες πιστοποίησης όσο και για υπηρεσίες κατάρτισης.

Το έργο αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευση της JTI να βελτιώνει συνεχώς την παγκόσμια διαχείριση ποιότητας.

Παραλαμβάνοντας την πιστοποίηση, ο Jean Dupont, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής Διασφάλισης Ποιότητας & In-Market της JTI δήλωσε: «Η πιστοποίηση των εγκαταστάσεων παραγωγής μας παγκοσμίως αποδεικνύει την αφοσίωσή μας στην ποιότητα. Αυτό το κομβικό βήμα, αν και μόνο ένα από τα πολλά στην ποιοτική μας προσέγγιση, σηματοδοτεί μια καινοτόμο πρόοδο. Είμαστε βέβαιοι ότι προσθέτοντας σταθερά περισσότερες τοποθεσίες και μονάδες, προχωράμε στον στόχο μας να έχουμε ακόμη πιο πολύ στο επίκεντρο τον καταναλωτή».

Το επόμενο βήμα είναι η συνέχιση της διαδικασίας για επιπλέον 19 εργοστάσια και τοποθεσίες της JTI παγκοσμίως, με στόχο την πλήρη πιστοποίηση όλων των μονάδων παραγωγής τελικών προϊόντων της εταιρείας έως το 2026.

Ο Massimo Berlin, Αντιπρόεδρος της DNV Business Assurance για τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Γαλλία δήλωσε: «Η JTI έχει επιδείξει εξαιρετική αφοσίωση, επιτυγχάνοντας την πιστοποίηση σε μόλις έξι μήνες. Αυτό μαρτυρά την ισχυρή δέσμευση των εργαζομένων και της ανώτατης διοίκησης για συνεχή βελτίωση της διαχείρισης ποιότητας της εταιρείας».