Skip to main content

Με απεργία στις 20 Δεκεμβρίου απειλούν οι αυτοκινητιστές

Με πανελλαδική απεργία στις 20 Δεκεμβρίου απειλούν οι Έλληνες αυτοκινητιστές εάν το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν κάνει δεκτό το αίτημα τους για συνάντηση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Με πανελλαδική απεργία στις 20 Δεκεμβρίου απειλούν οι Έλληνες αυτοκινητιστές εάν η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν κάνει δεκτό το αίτημα για συνάντηση με αντιπροσωπεία τους έως τις 15 Δεκεμβρίου,  προκειμένου να δοθούν λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Η απεργία αποφασίσθηκε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες στη Λάρισα εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας των Ιδιοκτητών Φορτηγών ΔΧ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Θεσσαλίας, κ.Βασίλης Τζιμοράγκας, υπογράμμισε ότι η πολιτεία οφείλει να προχωρήσει στην πάταξη των λαθραίων μεταφορών εμπορευμάτων από Ι.Χ. φορτηγά, τα οποία αποτελούν «μάστιγα» για τα Δ.Χ. αυτοκίνητα.

Ο ίδιος ενημέρωσε τους συναδέλφους του και για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού σήματος αναγνώρισης, το οποίο από την 1-1-2010 θα πρέπει να έχει εγκατασταθεί στα παρμπρίζ όλων των φορτηγών πιστοποιώντας τη νομιμότητα της κυκλοφορίας τους. Το σήμα θα περιέχει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την άδεια κυκλοφορίας  του οχήματος, ώστε να μπορεί να γίνει άμεσα έλεγχος από τις διωκτικές αρχές και όχι μόνο.

Ο κ. Τζιμοράγκας εξήγησε ότι το 95% των αυτοκινητιστών έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια του ειδικού σήματος υπενθυμίζοντας ότι όσοι δεν το πράξουν μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να πληρώσουν βαριά πρόστιμα  που ανέρχονται στις 3.000 ευρώ ενώ προβλέπονται και ποινές αφαίρεσης των πινακίδων έως 3 μήνες.