Skip to main content

Με το βλέμμα στους αυτοδιοικητικούς για τα δυο κενά στη λίστα Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ

Η στήριξη Τσαμπάζη σε Αγγελάκη και η παραίτηση Ταχματζίδη που άνοιξε ορέξεις στη διοικούσα παράταξη του δήμου Λαγκαδά

-Μόλις δύο ονόματα απομένουν για να κλείσει η λίστα του ΠΑΣΟΚ στην Α' Θεσσαλονίκης, καθώς στη Β' Θεσσαλονίκης έχει ήδη κλείσει από το τέλος του προηγούμενου Ιανουαρίου, όταν ανακοινώθηκαν και τα 12 ονόματα των υποψηφίων βουλευτών. Το κόμμα και τοπικά και κεντρικά ασχολήθηκε πολύ με την ολοκλήρωση της λίστας της Α' Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα και κατόρθωσε να κλείσει τα πολλά κενά που είχαν δημιουργηθεί με την ανακοίνωση της 29ης Ιανουαρίου. Έτσι, με δεδομένους τους 15 υποψηφίους της πρώτης ανακοίνωσης στις 29 Ιανουαρίου απέμεναν έξι ονόματα για να φτάσουμε στον "μαγικό" αριθμό των 21 υποψηφίων. Ανακοινώθηκε η Έλλη – Μαγδαληνή Μανώλα, που ήταν υποψήφια και το 2019 και ακολούθησαν άλλοι τρεις νέοι υποψήφιοι, οι κ.κ. Μάριος Πετράς, Μάτα Γαλιατσάτου και Αγγελική Τριανταφυλλίδου. Έτσι μένουν μόνο δυο υποψήφιοι να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα ο επικεφαλής του κομματικού οργάνου που ασχολείται με τα ψηφοδέλτια, Βαγγέλης Αργύρης, ζήτησε δυο ακόμη υποψηφίους από τον τοπικό κομματικό μηχανισμό. Και αυτό ακριβώς κάνει αυτό το διάστημα η Νομαρχιακή Επιτροπή Α' Θεσσαλονίκης. Ζυγίζει τις διαθέσιμες υποψηφιότητες και θα καταθέσει τις προτάσεις της, ώστε να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο. Τα... μάτια έχουν πέσει σε δυο περιπτώσεις αυτοδιοικητικών από τη δυτική Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά όλα είναι ανοιχτά προς το παρόν. Είναι και η απόφαση του προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, που εκκρεμεί για τις τρεις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος, με την Α' Θεσσαλονίκης να είναι ανάμεσα στις πέντε που αξιολογεί... Σε τέτοια περίπτωση θα χρειαστεί ένας κι όχι δύο επιπλέον υποψήφιοι.

-Ένα μήνυμα στήριξης απρόσμενο δέχτηκε η προσφάτως ανακοινωθείσα υποψήφια βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νεκταρία Ελευθερία Αγγελάκη. Προήλθε από τη Δώρα Τσαμπάζη, σύζυγο του αδικοχαμένου ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. «Ένα πολύ αξιόλογο κορίτσι μια αληθινή μαχήτρια της ζωής κατεβαίνει στην Α' Θεσσαλονίκης υποψήφια και της αξίζουν τα καλύτερα», έγραψε για την κ. Αγγελάκη η κ. Τσαμπάζη στα social media. Η κ. Αγγελάκη είναι γνωστή για τους αγώνες της ενάντια στον καρκίνο. Όπως η ίδια λέει «δίνω τη μάχη με τον καρκίνο για δεύτερη φορά» και είναι μέλος του συλλόγου «Άλμα Ζωής» για τις γυναίκες με καρκίνο στον μαστό, ενώ έχει δημιουργήσει μια ομάδα έκφρασης και θάρρους κατά του καρκίνου, με τον τίτλο «Κατάματα Με Θάρρος». Με τον σύζυγό της να χάνεται από τον καρκίνο, η Δώρα Τσαμπάζη, προφανώς και θα στήριζε μια τέτοια υποψηφιότητα. Κι ας είναι ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι και η ίδια υποψήφια στο ίδιο ψηφοδέλτιο...

-Θέμα ημερών είναι η παραίτηση του Γιάννη Ταχματζίδη από τη θέση του δημάρχου Λαγκαδά, για να διεκδικήσει την είσοδό του στην επόμενη Βουλή, ως υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Ταχματζίδης πρόκειται να καταθέσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και στο Πρωτοδικείο την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου για να δώσει τη μάχη των βουλευτικών εκλογών απερίσπαστος. Και την ίδια ώρα στην παράταξή του που διοικεί τον δήμο Λαγκαδά ακούω ότι δίνεται μάχη για το ποιος θα τον διαδεχτεί, έστω και για τους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι το τέλος της θητείας. Η μάχη δεν είναι απλώς για το αξίωμα του δημάρχου, αλλά έχει και μια διάσταση συνέχειας, καθώς ο νέος δήμαρχος θα μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις και την ηγεσία της παράταξης, με προοπτική υποψηφιότητας στις εκλογές του ερχόμενου Οκτωβρίου. Και με έτοιμη ομάδα... Όση απομείνει μέχρι τότε.