Skip to main content

Με χαμόγελα και... μπηχτές η παράδοση Παππά σε Σκόδρα στον ΟΑΣΘ (vid)

Προτεραιότητα η ανασυγκρότηση του συγκοινωνιακού έργου, τόνισε ο νέος πρόεδρος. «Φεύγω με τη συνείδηση μου ήσυχη», είπε ο Στέλιος Παππάς.

Με μια σύσκεψη που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στέλιος Παππάς παρέδωσε τη διοίκηση του Οργανισμού στον νέο πρόεδρο Γιώργο Σκόδρα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παππάς επισήμανε πως «φεύγω με τη συνείδηση μου ήσυχη καθώς οι προτεραιότητες που είχαμε θέσει έχουν εκπληρωθεί», ενώ τόνισε πως προτεραιότητα είναι το πέρασμα του υπό εκκαθάριση οργανισμού στην ΑΣΥΘ.

Από την πλευρά του ο κ. Σκόδρας είπε πως προτεραιότητα της δίκης του διοίκησης είναι η ανασυγκρότηση του συγκοινωνιακού έργου στην πόλη ενώ τόνισε πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν περισσότερες ανακοινώσεις.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη του ΟΑΣΘ σε μια κρίσιμη και ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Το τι επικρατεί στην εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στην πόλη μας και στον νομό Θεσσαλονίκης, το γνωρίζουμε όλοι. Πέρα από οποιεσδήποτε άλλες διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί στον Οργανισμό, εάν και εφόσον συνεχιστούν, η γάτα πρέπει να πιάνει ποντίκια και δυστυχώς το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι δεν πιάνει πολλά ποντίκια», τόνισε ο κ.Σκόδρας και πρόσθεσε: «Δουλειά μας άμεσα είναι να επαναφέρουμε σε ανεκτά κατ' αρχήν επίπεδα την εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδίως από 1η Σεπτεμβρίου».

Ο κ.Σκόδρας υπογράμμισε ότι το τι μέλλει γενέσθαι με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Οργανισμού είναι μια πολιτική απόφαση, κεντρική του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «στην περίοδο της Έκθεσης θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς εξέφρασε το παράπονο για το γεγονός ότι δεν έδωσε το παρών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ώστε να προσδώσει κύρος στη νέα διοίκηση, με τον κ. Σκόδρα να ξεκαθαρίζει ότι δεν χρειαζόταν κάτι τέτοιο.

«Εγώ αισθάνομαι πλήρως ικανοποιημένος από την ενημέρωση που μού παρείχατε και ευχαριστώ για αυτό. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη στήριξης με παρουσία υπουργού, νομίζω ότι η κυβέρνηση στηρίζει και θα στηρίξει ακόμη περισσότερο -και θα αποδειχθεί στην πράξη- αυτόν τον οργανισμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σκόδρας.