Skip to main content

Με δικό του στάντ στη φετινή ΔΕΘ για πρώτη φορά ο ΙΣΘ

Τα εγκαίνια του στάντ του ΙΣΘ θα γίνουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 14.30 (περίπτερο 15), παρουσία του υπουργού Υγείας και του προέδρου του ΠΙΣ.

Δικό του χώρο θα έχει στο περίπτερο 15, στη φετινή ΔΕΘ και για πρώτη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, πρωταρχική προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΙΣΘ είναι να ενισχύσει τις προσπάθειες του για την ανόρθωση του κύρους του ιατρικού λειτουργήματος στην κοινωνία.

«Ο στόχος είναι δύσκολος, η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και αφορά όλους μας στην καθημερινή επαφή μας με τους ασθενείς», αναφέρει ο ΙΣΘ.

«Η επιτέλεση των στόχων αυτών επιτυγχάνεται και διαμέσου της βασικής υποχρέωσης του ΙΣΘ σαν ΝΠΔΔ , που είναι  η ενημέρωση των πολιτών στα φλέγοντα θέματα δημόσιας υγείας», προσθέτει.

Όπως σημειώνεται, εδώ και τρία χρόνια ο ΙΣΘ διαβλέποντας τη διάδοση του αντιεμβολιαστικού κινήματος ξεκίνησε τη δράση  ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ, που «αγκαλιάστηκε  από την κοινωνία και υλοποιήθηκε με τις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών του ΙΣΘ».

Φέτος, η καμπάνια του ΙΣΘ με τίτλο: ‘’Εκστρατεία Ζωής- Στη μάχη για την Υγεία είμαστε στην πρώτη γραμμή’’ θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:
 
1. Ενημέρωση για θέματα πρόληψης (Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ)
2. Ενημέρωση για την αναγκαιότητα και ασφάλεια των εμβολιασμών (ΕΜΒΟΛΙΑΖΩ)
3. Ενημέρωση για τις βλαπτικές επιπτώσεις του καπνίσματος και όλων των καπνικών προϊόντων καθώς και συμβουλές για την διακοπή τους (ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΩ)
 
Τα εγκαίνια του στάντ του ΙΣΘ θα γίνουν το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 14.30 (περίπτερο 15), παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του προέδρου του ΠΙΣ, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.