Skip to main content

Με ενωτική διάθεση οι φετινές παρελάσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη

«Όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε θαύματα!», τόνισε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Με ενωτική διάθεση και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη οι φετινές μαθητικές παρελάσεις με την ευκαιρία της διπλής επετείου, της 26ης Οκτωβρίου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό και της 28ης Οκτωβρίου για το επικό "ΟΧΙ" του 1940.

Δημότες και αιρετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης βρέθηκαν όπως κάθε χρονιά δίπλα - δίπλα χωρίς εξέδρες και χειροκρότησαν τη νέα γενιά στις παρελάσεις που έγιναν στο Πανόραμα, την Πυλαία, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή και έστειλαν μήνυμα ελπίδας, εθνικής ενότητας και ομοψυχίας στις δύσκολες εποχές που ζούμε. 

Στις μαθητικές παρελάσεις στο Πανόραμα και την Πυλαία, έδωσε το παρών ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ενώ οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης εκπροσώπησαν τον δήμο στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης, ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαδόπουλος ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Τζόλλας εκ μέρους του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και συλλόγων. 

«Σήμερα τιμήσαμε τους ήρωες χάρις στους οποίους είμαστε ελεύθεροι. Χειροκροτήσαμε με περηφάνια και συγκίνηση τα παιδιά μας που παρέλασαν με τη γαλανόλευκη να κυματίζει περήφανη. Τιμή στο ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας από το μέλλον του τόπου μας. Η πατρίδα μας κατέκτησε την ελευθερία της μέσα από μάχες και θυσίες. Η σημερινή παρέλαση ήταν αντάξια της λαμπρής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.  Το μήνυμα είναι πάντοτε επίκαιρο: Όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε θαύματα. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε. Χρόνια Πολλά σε όλους», ευχήθηκε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης για τις φετινές εκδηλώσεις.