Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021
x

ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΑΘ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ «ΠΟΛΗΣ ΑΝΑΠΟΔΑ»

«Για μας το Νερό αποτελεί κομβικό ζήτημα στη μάχη κατά της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των κοινών αγαθών» επισημαίνει το δημοτικό σχήμα

Με εργαζόμενους της ΕΥΑΘ συναντήθηκαν σήμερα μέλη του αριστερού ριζοσπαστικού σχήματος «Η πόλη ανάποδα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού σχήματος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, συζητήθηκε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων (κοινωνική πολιτική, οικονομία πόρων, προτάσεις βελτιστοποίησης του δικτύου, κ.α.) «καθώς για μας το Νερό αποτελεί κομβικό ζήτημα στη μάχη κατά της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των κοινών αγαθών (νερό, ενέργεια, κατοικία, κα)».

«Οι πολίτες/ισσες της Θεσσαλονίκης δώσαμε δυναμική απάντηση, με τους αγώνες μας και το συντριπτικό ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2014, στις κυβερνήσεις που πασχίζουν να το ιδιωτικοποιήσουν. Παρόλα αυτά, η ιδιωτικοποίηση βρίσκεται  σήμερα σε εξέλιξη, ενώ οι βελτιώσεις στο δίκτυο παραμένουν σε αναμονή» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Και συνεχίζει: «Την ίδια στιγμή, ενώ μεγάλες επιχειρήσεις απολαμβάνουν μειώσεις τιμολογίων που αντιστοιχούν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα λαϊκά νοικοκυριά δεν έχουν να περιμένουν από την παρούσα διοίκηση παρά οριακές μειώσεις της τάξης των 2-3 ευρώ το χρόνο. Γίνεται λοιπόν και σε αυτό το επίπεδο προφανής η μεροληψία υπέρ των εχόντων και κατεχόντων.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η ιστορία του ζητήματος έδειξε ότι η περικοπές σε δικαιώματα και μισθούς για τους/τις εργαζόμενες πήγε μαζί με την εκποίηση και τη μείωση της ποιότητας του νερού που φτάνει στις βρύσες μας.  Σήμερα που οι εργαζόμενοι/ες διεκδικούν τα δικαιώματα τους, ο αγώνας τους πάει παράλληλα με την ανάγκη για πραγματικά δημόσια διαχείριση του νερού, με κοινωνική λογοδοσία και έλεγχο. Εμείς από την πλευρά μας δεσμευόμαστε πως θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για να βγει η ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο (50%) και το ΤΑΙΠΕΔ (24%), αλλά και για να γίνουν τα κέρδη της εταιρείας πραγματικές μειώσεις τιμολογίων, αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων και έργα αναβάθμισης του δικτύου» καταλήγει το δημοτικό σχήμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ