Skip to main content

Με... Flyover και Μετρό η πρώτη καρναβαλική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Βασίλισσα η Ίνα Τσικοπούλου

Σε Τσιμισκή και Λεωφόρο Νίκης η καρναβαλική παρέλαση στις 10 Μαρτίου - Τι θα περιλαμβάνει το event και τι θα βρεθεί στο επίκεντρο

Αντίστροφα μετρούν οι Θεσσαλονικείς για την πρώτη καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Κυριακή 10 Μαρτίου και ήδη ετοιμάζουν τις στολές τους τις οποίες έχουν εμπνευστεί από θέματα της Θεσσαλονικώτικης πραγματικότητας.

Έως τώρα έχουν σχεδόν 3.000 άτομα πως θα συμμετέχουν σε γκρουπάκια αλλά οποιοσδήποτε το θέλει μπορεί να κατέβει το Σάββατο στον Λευκό Πύργο και να συμμετάσχει στην παρέλαση. Η παρέλαση θα γίνει την Κυριακή 10 Μαρτίου και η ημέρα επιλέχθηκε για να μην συμπέσει με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Βασίλισσα του καρναβαλιού θα είναι ηθοποιός και μοντέλο Ίνα Τσικοπούλου και βασιλιάς ο σύζυγός της Ιωάννης Φραγκουλίδης. Ο βασιλιάς και η βασίλισσα θα ηγούνται της παρέλασης με ένα όχημα και θα τους συνοδεύει ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης

Image

Όπως λέει η εμπνεύστρια του καρναβαλιού, Θένια Δρακοπούλου, οι καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν να συγκεντρώνονται μπροστά από τον Λευκό Πύργο και στις 16:00 αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση που θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: μέσω της Νικολάου Γερμανού και φτάνοντας στη ΧΑΝΘ οι καρναβαλιστές θα μπουν στην Τσιμισκή την οποία και θα διασχίσουν. Από το ύψος της Βενιζέλου θα κατηφορίσουν στη Λεωφόρο Νίκης με προορισμό την αφετηρία, τον Λευκό Πύργο, ενώ τα αυτοκίνητα που θα παρελάσουν με τα γκρουπ θα πρέπει να είναι από τις 15:00 παρκαρισμένα στην οδό Νικολάου Γερμανού. Όσοι πολίτες θέλουν απλώς να δουν την παρέλαση και να διασκεδάσουν θα πρέπει να σταθούν από τις 16:00 στην Τσιμισκή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει καρναβαλικό πάρτι μπροστά από τον Λευκό Πύργο με dj.

Το Flyover, το Μετρό και τα γκρουπάκια

Και δεδομένου ότι δεν λείπει το… χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός από τους Θεσσαλονικείς τα γκρουπάκια που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα θα είναι για το Μετρό Θεσσαλονίκης και για το Flyover. Συγκεκριμένα για το Flyover στη σελίδα του καρναβαλιού έχουν αναρτηθεί και φωτογραφίες με τις στολές που μοιάζουν με μύγες, σατιρίζοντας πως «Flyover μόνο οι μυγούλες μπορούν να κάνουν».

Image

Εκτός από αυτά τα γκρουπ υπάρχουν πολλά ακόμα που έχουν ξεκινήσει να δημιουργούνται όπως τιμολόγια ρεύματος, τέχνες αυτοάμυνας, τρίγωνα Πανοράματος, Disco 70s-80s-90s, «Θεσσαλονικιές για έναν απλό καφέ», λευκοί άγγελοι, «σα τη Χαλκιδική δεν έχει», «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Ήδη οι δηλωμένες συμμετοχές αγγίζουν πάνω από 50 άτομα στο κάθε γκρουπ, ενώ σε κάποια γκρουπάκια υπάρχουν πάνω από 100 άτομα.

Εκτός από κάποια γκρουπάκια που είναι κλειστά, όπως αυτά των Συλλόγων, Σχολείων, Αθλητικών Σωματείων, σε όλα τα υπόλοιπα μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει, αρκεί να συνεννοηθεί πρώτα με τους οργανωτές για να προμηθευτεί τη στολή. «Όποιος δεν προλάβει να δηλώσει συμμετοχή βέβαια μπορεί να έρθει κατευθείαν με τη στολή του στον Λευκό Πύργο και θα τον βάλουμε απευθείας στο ανάλογο γκρουπάκι», λέει η εμπνεύστρια της διοργάνωσης.

Μία ιδέα στο Facebook που έφτασε να έχει 3.000 συμμετοχές

Όλα ξεκίνησαν κυριολεκτικά από το μηδέν όταν η εμπνεύστρια του καρναβαλιού θέλησε να δει τι εκδηλώσεις θα υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη για τα καρναβάλια. Όταν όμως κατάλαβε πως δεν υπήρχε κάτι προγραμματισμένο για το κέντρο τής γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook για να μαζευτούν κάποια άτομα και να κάνουν μία μικρή καρναβαλική παρέλαση στο κέντρο. «Μέσα σε λίγες ημέρες όμως δεν ήρθαν 20 άτομα που περίμενα αλλά… χιλιάδες και έτσι ενημερώσαμε τον δήμο Θεσσαλονίκης, την Τροχαία και την Αστυνομία για να κλείσουν τους δρόμους», είπε, ενώ συμπλήρωσε πως όλα αποφασίστηκαν από κοινού στην ομάδα. «Το οργανώσαμε όλοι μαζί οι Θεσσαλονικείς και έτσι φτάσαμε να γίνουμε μία μεγάλη παρέα 6.500 ατόμων, με 3.000 άτομα να έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν», λέει.

«Ο κόσμος το αγκάλιασε και φάνηκε ότι του έλειπε κάτι τέτοια διοργάνωση. Ελπίζουμε να συνεχιστεί και του χρόνου και να γίνεται συνεχώς καλύτερο», καταλήγει.