Skip to main content

Με κάλαντα και χαμόγελα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Εορταστικό το κλίμα σήμερα στο δημαρχείο του Πανοράματος

Με παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα και με χαμόγελα αισιοδοξίας μπήκε το 2024 στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, όπου ανήμερα Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Πανοράματος η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας από τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος σημείωσε με την ευκαιρία της έναρξης της νέας θητείας του ότι και τη νέα χρόνια 2024 «οι προτεραιότητες και οι ηθικοί κανόνες της δημοτικής μας αρχής  δεν πρόκειται να αλλάξουν. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά, όραμα, αλλά και ταπεινότητα ταυτόχρονα. Συνεχίζουμε το δημιουργικό μας έργο και χτίζουμε το μέλλον του δήμου μας, με σοβαρότητα, συνέπεια, αξιοπιστία αλλά και ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Προσωπική μου δέσμευση είναι πως θα συνεχίσω να είμαι δήμαρχος όλων των κατοίκων του δήμου μας», σημείωσε ο δήμαρχος, ενώ πρόσθεσε ότι η λέξη ενότητα είναι αυτή που χαρακτηρίζει όλη τη μακρόχρονη αυτοδιοικητική του διαδρομή. «Μόνο με ενότητα και συνένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας μπορούμε να πετυχαίνουμε όλο και σημαντικότερα, όλο και υψηλότερα!!», τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος χαρακτήρισε την ποιότητα της συνεργασίας όλα αυτά τα χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο, «υποδειγματική».

«Έχουμε ένα όραμα για την πόλη μας, που δε σταματά στα προβλήματα της καθημερινότητας. Θέλουμε να κάνουμε αυτό τον δήμο, σημείο αναφοράς για την καινοτομία, την πρωτοπορία, την αειφορία και την ανάπτυξη. Θέλουμε τον δήμο μας πρωταγωνιστή. Το θέλουμε και το πετυχαίνουμε καθημερινά με σκληρή δουλειά», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος χαιρέτησε την εκδήλωση, όπως και ο βουλευτής της «Νίκης», ιατρός Νίκος Παπαδόπουλος. Πολλοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Μιχάλη Γεράνη, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και δημότες από όλες τις περιοχές του δήμου και εθελοντές, στους οποίους μοιράστηκαν βασιλοπιτάκια. Στα ιδιαίτερα της εκδήλωσης τα παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα που έψαλαν μέλη της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, ταξιδεύοντας τον χρόνο από το Αρσακλί στο Πανόραμα του σήμερα.

Τυχεροί της εκδήλωσης ήταν η νέα Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χορτιάτη Δήμητρα Βλαχούδη στην οποία ο δήμαρχος πρόσφερε μία εικόνα και η μικρή Σεράνα στην οποία προσφέρθηκε ένα γούρι καλοτυχίας για τη νέα χρονιά!