Skip to main content

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Χαλκιδική (video)

Τον Σταυρό στα Μουδανιά έπιασε για πολλοστή φορά ο Πρόδρομος Μωρρές - Αγιασμοί υδάτων σε Όρμο Παναγίας, Ιερισσό, Ουρανούπολη, Σάρτη, Νικήτη, Συκιά

Με λαμπρότητα και αρκετά καλό καιρό γιορτάστηκαν στη Χαλκιδική τα Θεοφάνεια. Στα Ν. Μουδανιά, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας Σεβασμιώτατου κ.κ. Νικόδημου και ακολούθησε η επίσημη τελετή του Καθαγιασμού των Υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην παραλία της πόλης.

Στις εκδηλώσεις, σύμφωνα με το halkidikifocus.gr, παρευρέθη μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καράς, η Βουλευτής Σωτηρία Βλάχου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Βαλιάνος, ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Παπαγιάννης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μουδανιών, Νίκος Θεργιός, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος κόσμου.

Σημειώνεται ότι φέτος βούτηξαν στα παγωμένα νερά 7 άτομα, ενώ τον Σταυρό έπιασε - για άλλη μία χρονιά - ο Πρόδρομος Μωρρές.

Όρμος Παναγίας

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον Καθαγιασμό των Υδάτων και στην παραλία του Όρμου Παναγίας, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ενώ το Σταυρό έπιασε ο Άγγελος Προδρόμου.

Ιερισσός

Στον εορτασμό των Θεοφανείων στην Ιερισσό επέλεξε φέτος να παραβρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, όπου ο Καθαγιασμός των Υδάτων τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Σεβασμιώτατο κ.κ. Θεόκλητο.

Ουρανούπολη

Στην Ουρανούπολη, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι κάτοικοι γιορτάζουν τα Φώτα με μεγάλη ευλάβεια.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με το halkidikinews.gr, ο ιερέας μετέβη στο λιμάνι απ΄όπου ξεκινούν καθημερινά τα πλοιάρια της γραμμής για Άγιο Όρος και έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα. Παρά το κρύο και την τρικυμία, τέσσερα παιδιά βούτηξαν και έπιασαν τον Σταυρό.

Σάρτη

Με θάλασσα "λάδι" οι κάτοικοι της «ακριτικής» Σάρτης και της Συκιάς τίμησαν τα Άγια Θεοφάνεια.

Στη Σάρτη, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο ιερέας του χωριού και οι κάτοικοι πήγαν στην παραλία της Σάρτης για να ρίξουν το Σταυρό.

Συκιά 

Μετά τη Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ναό της Συκιάς, ο πατήρ Νικόλαος και οι πιστοί μετέβησαν στην παραλία της Συκιάς για να ρίξουν το Σταυρό. Οκτώ νεαροί Συκεώτες έπεσαν στα παγωμένα νερά του Τορωναίου, κάτω από τη σκιά του Άθω και έπιασαν τον Σταυρό.

Νικήτη

Στη Νικήτη μετά τη Θ.Λειτουργία, ιερείς και πιστοί μετέβησαν στην παραλία και από την παλιά αποβάθρα έγινε η ρίψη του Σταυρού. Πολλά παιδιά θέλησαν να πέσουν στην παγωμένη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Στον Νέο Μαρμαρά γιόρτασε φέτος τα Θεοφάνεια ο δήμαρχος Σιθωνίας, Γιάννης Τζίτζιος, ενώ ο καλός καιρός ευνόησε να γίνει η ρίψη του Σταυρού στην παραλία του Ν.Μαρμαρά, παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Μικροί και μεγάλοι κολυμβητές αψήφησαν το κρύο, πέφτοντας στη θάλασσα για να πιάσουν το Σταυρό.

Πηγή βίντεο: halkidikifocus.gr

Πηγή φωτογραφίας: halkidikinews.gr