Skip to main content

Με λαμπρότητα η παρέλαση στην Καλαμαριά για την 28η Οκτωβρίου

Ο εορτασμός της σημερινής επετείου του «ΟΧΙ» ξεκίνησε το πρωί με την έπαρση της σημαίας στο δημαρχείο της Καλαμαριάς

Με περηφάνια μαθητές, μέλη πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων παρέλασαν σήμερα, τιμώντας τους ήρωες του 1940. Την παρέλαση, όπως κάθε χρόνο, άνοιξε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καλαμαριάς, στη Νικολάου Πλαστήρα, που πλημμύρισε από κόσμο, ενώ την παρουσίασή της ανέλαβε ο ηθοποιός, Θανάσης Δισλής.

Ο εορτασμός της σημερινής επετείου του «ΟΧΙ» ξεκίνησε το πρωί με την έπαρση της σημαίας στο δημαρχείο της Καλαμαριάς κι αμέσως μετά ακολούθησε η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ.κ Ιουστίνος.

 

 

Στη συνέχεια τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθησε ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων από την εκπρόσωπο της κυβέρνησης και γενική γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, Βασιλική Λοΐζου, τον δήμαρχο Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, εκπροσώπους των Στρατιωτικών Αρχών, των Πολιτικών Κομμάτων, των Σωμάτων Ασφαλείας,  τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπροσώπους  των Πολιτιστικών και  Αθλητικών Συλλόγων της περιοχής.

 

 

Στην εκδήλωση έδωσε το παρόν η γενική γραμματέας του δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής των δημοτικών δαρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.