Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με self test και θερμομέτρηση η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

Πρώτο κουδούνι σήμερα για πάνω από ένα εκατ. παιδιά σε όλη τη χώρα - Στο 33ο δημοτικό και 44ο νηπιαγωγείο ο γγ του υπουργείου Παιδείας.

Με τις δηλώσεις των self test ή τα πιστοποιητικά νόσησης ανά χείρας και φορώντας μάσκες, οι μαθητές του 33ου δημοτικού σχολείου και του 44ο νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης έφταναν μετά τις 8 το πρωί στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος.

Τα παιδιά υποδέχονταν στην είσοδο το προσωπικό του σχολείου, το οποίο έλεγχε τις δηλώσεις και θερμομετρούσε τους μικρούς μαθητές. Με ευχές για καλή σχολική χρονιά, οι εκπαιδευτικοί οδηγούσαν τους μαθητές στις τάξεις τους. Στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 313 παιδιά, ενώ στο συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο 66.

Οι μικροί μαθητές ήταν ενθουσιασμένοι που επιστρέφουν στις αίθουσες του σχολείου τους και στο φυσικό τους περιβάλλον. Οι γονείς όμως να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για ενδεχόμενα περιστατικά κρουσμάτων μέσα στις τάξεις και διασπορά του κορωνοϊού.

Ο ΓΓ του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης που βρέθηκε στον αγιασμό δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα στα σχολεία επιστρέφουν 1,5 εκατ. παιδιά σε 14.500 εκπαιδευτικές δομές. Ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών, τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και να τηρηθεί το πρωτόκολλο. Από την άλλη πρέπει να εφαρμόσουμε το πλούσιο μεταρρυθμιστικό μας έργο».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, τόνισε «έχουμε ξεπεράσει το 80% στο εκπαιδευτικό προσωπικό συν τους νοσήσαντες που είναι στο 10%. Η μεγάλη αύξηση των rapid test στα σχολεία μας βοηθούν να τα κρατήσουμε ανοιχτά».

Σε περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα μέσα στην αίθουσα, όπως δήλωσε ο κ. Κόπτσης, ο ανεμβολίαστος εκπαιδευτικός εκτός από τα δυο rapid test που υποχρεούται να κάνει, το κράτος θα του παρέχει δωρεάν δύο επιπλέον.

Κλείνοντας ότι κάλεσε όσους εκπαιδευτικούς δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν, αλλά και τα παιδιά στις ηλικίες που προβλέπεται, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα ποσοστά των μαθητών.