Skip to main content

Με σβηστές μηχανές ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα στην Τούμπα (video)

Χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του, ο Δικέφαλος επικράτησε της Ελαφράς Ταξιαρχίας στο... ρελαντί, με το γκολ του Μαουρίσιο και το αυτογκόλ του Γκαρός

Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα με 2-0, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League, σημειώνοντας την έκτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες και παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στον αντίποδα, η Ελαφρά Ταξιαρχία παραμένει ουραγός με μηδενική συγκομιδή βαθμών.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να επιτεθεί κυρίως από την αριστερή του πλευρά με τους Βιεϊρίνια - Μπίσεσβαρ αλλά ο Απόλλων ήταν καλά στημένος στο χορτάρι κλείνοντας καλά τους χώρους.

Το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου κατάφερε να προηγηθεί στο 16΄με εξαιρετική κομπίνα κααθώς ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά πασάροντας στον αφύλακτο Μαουρίσιο που με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον κάνοντας το 1-0.

Σημειώνεται πως το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη είχε την καλύτερη ευκαιρία για τα πρώτα 45 λεπτά στο 7΄όταν ο Ντ' Ούρσο βρήκε με ωραία μπαλιά τον Τριάδη που πλάσαρε από τα αριστερά αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε και ο Δικέφαλος είχε δύο ευκαιρίες με τα σουτ των Λέο Ζαμπά (48') και Βαρέλα (57') που δεν απείλησαν τον Χουάντερσον.

Αντίστοιχα οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 74΄όταν το σουτ του Κονέ πέρασε ψηλά εκτός εστίας ενώ στο 86' έχασαν σημαντική ευκαιρία όταν ο Σικαμπάλα σέντραρε από τα δεξιά και ο αφύλακτος Μάντζιος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να σκοράρει ξανά στο 89' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από τα αριστερά, ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Γκαρός καταλήγοντας στα δίχτυα του Χουάντερσον για το τελικό 2-0.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Λέο Ζαμπά (Καρέλης 72΄), Πέλκας, Μπίσεσβαρ (Λημνιός 87'), Πρίγιοβιτς (Ακπόμ 80').

Απόλλων Σμύρνης (Ματζουράκης): Χουάντερσον, Ναδάλες (Σικαμπάλα 68'), Τζανετόπουλος, Βαφέας, Στάθης, Κονέ, Κοντοές, Ντ' Ούρσο, Τριάδης (Γκαρός 86'), Μάντζιος, Μπεντινέλι (Γκίνο 58').