Skip to main content

Με τη δέουσα λαμπρότητα ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον δήμο Λαγκαδά

Η Εθνική Επέτειος τιμήθηκε σε κάθε τοπική κοινότητα του δήμου Λαγκαδά με τέλεση δοξολογιών στους Ιερούς Ναούς και μαθητικές παρελάσεις

Με κάθε επισημότητα τίμησε ο δήμος Λαγκαδά την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Λαγκαδά εψάλη η καθιερωμένη Πανηγυρική Αρχιερατική Δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Πλάτωνος, παρουσία του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Γιώργου Ξενιτίδη, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπειών μαθητών από σχολεία του Λαγκαδά και Πολιτιστικών Συλλόγων.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής θεολόγος και Πρόεδρος της Κοινότητας Λαγκαδά κ. Αστέριος Καραγιοβάννης.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο εντός του Μπίλλειου Πολιτιστικού Κέντρου από εκπροσώπους των τοπικών αρχών, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπειών μαθητών και Πολιτιστικών Συλλόγων.

 

 

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την πραγματοποίηση της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο του Λαγκαδά, όπου η μαθητιώσα νεολαία και οι πολιτιστικοί σύλλογοι καταχειροκροτήθηκαν από τους πολίτες που παρακολούθησαν την παρέλαση.

«Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου και το ΟΧΙ της Ελλάδας στον αλαζόνα επίδοξο κατακτητή δείχνουν τον δρόμο σε εμάς, τους σύγχρονους Έλληνες, ώστε να πορευόμαστε με αυταπάρνηση παρά τις δυσκολίες», δήλωσε μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο απερχόμενος δήμαρχος Λαγκαδά Γιώργος Ξενιτίδης.

 

 

Σημειώνεται ότι η Εθνική Επέτειος τιμήθηκε σε κάθε τοπική κοινότητα του δήμου Λαγκαδά με τέλεση Δοξολογιών στους Ιερούς Ναούς και Μαθητικές Παρελάσεις.