Skip to main content

Με Αγγελούδη συναντήθηκε η Ευθυμίου - Στο επίκεντρο το Flyover και η καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων

Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη δημοπράτηση και υλοποίηση άλλων σημαντικών παρεμβάσεων για την πόλη, όπως η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και η επέκταση του ξύλινου ντεκ

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Ν.Δ. Α΄ Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Η κ. Ευθυμίου, που, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, γνωρίζει καλά τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι και η ίδια έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης, ευχήθηκε στον κ. Αγγελούδη κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και αναφέρθηκε στον πολύ σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα της καθημερινότητας που απασχολούν τους πολίτες, αλλά και η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής για την πόλη.

«Στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη, διατύπωσα την ανάγκη για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών που αφορούν την καθαριότητα, το κυκλοφοριακό, τη μετάβαση της Θεσσαλονίκης σε "έξυπνη" και "πράσινη" πόλη, αλλά και στην κατεύθυνση της αξιοποίησης των δυνατοτήτων της νέας γενιάς. Ο δήμαρχος άκουσε τις τοποθετήσεις μου με πολύ προσοχή και με ενημέρωσε ενδελεχώς για τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματός του και τις προτεραιότητές του».

Ο δήμαρχος εξήγησε στη βουλευτή το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο για την καθαριότητα της πόλης που βρίσκεται ήδη εν εξελίξει καθώς και τον σχεδιασμό που υπάρχει για κάθε δημοτική ενότητα. «Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στη δημοπράτηση και υλοποίηση άλλων σημαντικών παρεμβάσεων για την πόλη, όπως η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, η επέκταση του ξύλινου ντεκ, η αναβάθμιση της πλατείας Αριστοτέλους, της πλατείας Διοικητηρίου και της πλατείας Βαρδαρίου, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και η ανάπλαση της Άνω Πόλης», σημειώνεται. Η κ. Ευθυμίου υπερθεμάτισε την ανάγκη και τη χρησιμότητα υλοποίησης των παραπάνω αστικών παρεμβάσεων, όπως τονίζεται.

Παράλληλα, συζήτηση πραγματοποιήθηκε και για τα μεγάλα έργα υποδομής που κατασκευάζονται στην πόλη μας, η οποία επικεντρώθηκε στο έργο κατασκευής του Flyover. «Εκτός από την κοινή πεποίθηση ότι είναι ένα έργο πνοής και απαραίτητο, παρέθεσαν και τους κοινούς προβληματισμούς τους και αγωνία για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την κατασκευή του στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων», είπε.

Με τη σειρά της, η κ. Ευθυμίου δήλωσε: «διαπιστώσαμε με τον κ. Αγγελούδη ότι υπάρχουν οι δίαυλοι για συμπόρευση σε κοινές πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό. Και τούτο, διότι όλοι οφείλουμε να συμβάλουμε θετικά για τον περιορισμό των συνεπειών του κυκλοφοριακού προβλήματος και τις συνέπειές του τόσο στην ζωή των συμπολιτών μας όσο και στην οικονομία της πόλης. Στην κατεύθυνση αυτή, έχω πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας και έχω έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων».