Skip to main content

Me too: Κεκλεισμένων των θυρών η κατάθεση της αθλήτριας που είχε καταγγείλει βιασμό από τον προπονητή της

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια

Κεκλεισμένων των θυρών καταθέτει στην πρώτη δίκη για το me too που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό η αθλήτρια η οποία έχει καταγγείλει για βιασμό τον προπονητή ιστιοπλοΐας, σε ηλικία 12 ετών.

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ κατά πλειοψηφία είχε κριθεί αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 για το αδίκημα του βιασμού της νεαρής γυναίκας.

Μια εβδομάδα μετά την απόφαση, η εισαγγελέας εφετών άσκησε έφεση για το σκέλος της αθώωσης και τώρα ο 40χρονος δικάζεται και για το αδίκημα του βιασμού.

Την έντονη αντίδρασή τους να καταθέσει η αθλήτρια κεκλεισμένων των θυρών εξέφρασαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, λέγοντας ότι η καταγγέλλουσα δεν μπορεί να επικαλείται προσωπικά δεδομένα, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, έχει δημοσιεύσει μέσα από συνεντεύξεις της τη μαρτυρική της κατάθεση. Ακόμη, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του κατηγορούμενου ιστιοπλόου, σήμερα προβάλλεται ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης στο οποίο η νεαρή γυναίκα εμφανίζεται να μιλάει για την υπόθεσή της και την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση από τον κατηγορούμενο.

Πρόεδρος: Πείτε μας για αυτό το ντοκιμαντέρ….

Καταγγέλλουσα: Δεν έχω μιλήσει στα ΜΜΕ, ούτε στα κανάλια.

Πρόεδρος: Γιατί να πάτε σε κανάλι; Αυτό θα βγάλει απόφαση; Πείτε μας για το ντοκιμαντέρ.

Καταγγέλλουσα: Σε αυτό το ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομέρειες, μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα να καταθέσει η καταγγέλλουσα κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: naftemporiki.gr