Skip to main content

Με τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας συναντήθηκε η Κατερίνα - «Στόχος η ενίσχυση των δομών»

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων για τη λειτουργία και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του Κέντρου

Με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γούτσιο Ιωάννη, συναντήθηκε σήμερα η βουλεύτρια Α Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.  

Η Κατερίνα Νοτοπούλου ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων για τη λειτουργία και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Το κυριότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων, τόσο του μόνιμου, όσο και του επικουρικού προσωπικού, το οποίο δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, οι υπηρεσίες προς τους φιλοξενούμενους να παρέχονται κάτω υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, γεγονός που έχει συνέπειες στους ίδιους τους εργαζόμενους. Τα τελευταία δυο χρόνια, το επικουρικό προσωπικό μειώθηκε δραστικά , με αποτέλεσμα από 96 εργαζόμενοι το 2022, σήμερα να είναι μόλις 29, ενώ ένας μεγάλος αριθμός των μόνιμων εργαζομένων έχει αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες, χωρίς να έχουν καλυφθεί οι θέσεις εργασίας τους», σημειώθηκε. «Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο προγραμματισμός των προσλήψεων προβλέπει πολύ χαμηλότερο αριθμό θέσεων, από τις ανάγκες των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, κάτι που φανερώνει την αδιαφορία της κυβέρνησης για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτές. Η Κατερίνα Νοτοπούλου δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την ανάδειξη, για την προώθηση και για την επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και των εργαζομένων σε αυτό».