Skip to main content

Μέχρι αύριο οι αιτήσεις για πρακτική άσκηση στο Ευρωκοινοβούλιο - Πώς να κάνετε αίτηση

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει διάφορες δυνατότητες πρακτικής άσκησης εντός της Γενικής Γραμματείας του - Πού μπορείτε να βρείτε πληροφορίες.

Τελευταία ευκαιρία, σήμερα και αύριο, 31 Μαΐου για να κάνετε αίτηση για πρακτική άσκηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρέχει διάφορες δυνατότητες πρακτικής άσκησης εντός της Γενικής Γραμματείας του, προκειμένου να συνεισφέρει στην επαγγελματική κατάρτιση των πολιτών και να τους δώσει τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη λειτουργία του.
Πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου - με επίδομα άσκησης

Η πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου έχει ως σκοπό να τους δώσει τη δυνατότητα να συμπληρώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και να εξοικειωθούν τους με τις δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ειδικότερα, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πρακτική άσκηση σε ένα Ευρωβουλευτή ή σε Πολιτική Ομάδα

Κάθε Ευρωβουλευτής και οι Πολιτικές Ομάδες έχουν δικαίωμα να δέχονται περιορισμένο αριθμό ατόμων ως ασκούμενους για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το επίδομα που δίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις εξαρτάται από τον ίδιο τον βουλευτή ή την πολιτική ομάδα, αλλά δεν μπορεί να υπερβεί το επίδομα που δίνεται από το Ευρωκοινοβούλιο για πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλετε αίτηση ή να επιδείξετε το ενδιαφέρον σας παρακαλείστε όπως επικοινωνήσετε απευθείας με τον/την Ευρωβουλευτή ή την Πολιτική Ομάδα που σας ενδιαφέρει.

Τα στοιχεία όλων των Ευρωβουλευτών μπορείτε να τα βρείτε εδώ.