Skip to main content

Μεγάλες περικοπές στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Γ. Ραγκούσης

Περικοπές στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία στην τρέχουσα αρνητική συγκυρία, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, μετά τη συνάντησή του με το διοικητή της Τράπεζ
Περικοπές στο δημόσιο τομέα, προκειμένου να στηριχθεί η οικονομία στη δύσκολη αυτή περίοδο, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης μετά τη συνάντησή του με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο.

«Το κράτος με τη στενή του έννοια, με την έννοιατου ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την έννοια της αυτοδιοίκησης, ήδηαποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό, αλλά θα αποτυπωθεί και στοπρόγραμμα σταθερότητας, ότι θα δεχτεί μεγάλες περικοπές εκεί πουπράγματι πρέπει να γίνουν, σε σπατάλες που ήδη έχουμε περικόψει, αλλάκαι έναν γενικότερο εξορθολογισμό που είναι απολύτως απαραίτητος, γιανα μπορέσει το κράτος να στηρίξει την οικονομία σ΄αυτή τη δύσκοληπερίοδο», είπε ο κ. Ραγκούσης.

Όσον αφορά στη συνάντησή του με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση της οικονομίας και ότι ενημέρωσε το διοικητή της ΤτΕ για τις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί ή που προετοιμάζονται στο κράτος αλλά και ευρύτερα στην αυτοδιοίκηση.

«Αλλαγές που έχουν άμεση κι απόλυτη σχέση και με την οικονομία και με τη δημοσιονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά βεβαίως και με τη μεγάλη ανάγκη των πολιτών να απολαμβάνουν καλύτερες και ποιοτικές υπηρεσίες από αυτό το κράτος που πρέπει πάση θυσία να το αλλάξουμε, να του επιφέρουμε πολλές και μεγάλες αλλαγές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Προβόπουλος με τη σειρά του, τόνισε ότι οι μεταρρυθμιστικές αυτές πρωτοβουλίες είναι «πολύ σημαντικές για την έξοδο της οικονομίας από τα προβλήματα».

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θέσει στον προβληματισμό της για την έξοδο από τα προβλήματα την ευρύτερη μεταρρύθμιση του διοικητικού μηχανισμού», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν είναι ικανοποιητικό το πρόγραμμα σταθερότητας, ο διοικητής της ΤτΕ απάντησε ότι «Δεν το έχουμε δει ακόμα το πρόγραμμα. Θα κατατεθεί απ΄ ότι γνωρίζω μέσα με τέλη του Ιανουαρίου. Ας περιμένουμε, μη βιάζεστε».