Skip to main content

Μεγάλες ζημιές στην Άφησσο Μαγνησίας από τη θαλασσοταραχή

Μεγάλες ζημιές υπέστη το παραλιακό μέτωπο της Αφήσσου στο δήμο Αφετών της Μαγνησίας από τη μεγάλη θαλασσοταραχή, η οποία ξέσπασε χθες στην περιοχή.
Μεγάλες ζημιές υπέστη το παραλιακό μέτωπο της Αφήσσου στο δήμο Αφετών της Μαγνησίας από τη μεγάλη θαλασσοταραχή, η οποία ξέσπασε χθες στην περιοχή. Λόγω των τεράστιων κυμάτων, έχει φθαρεί σε πολλά σημεία το κρηπίδωμα της παραλίας, ενώ πολλές οικίες και καταστήματα πλημμύρισαν.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αφετών, κ. Θεόδωρος Κουτσοφλίνης, υπογράμμισε ότι η περιοχή αντιμετωπίζει πάγιο πρόβλημα με τη διάβρωση των θεμελίων κτισμάτων, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Κτηματική Υπηρεσία δεν επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάσταση,  εκλαμβάνοντας τα προτεινόμενα έργα ως μη λιμενικά.

Ο κ. Κουτσοφλίνης υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή ξεκίνησε εντός του 2007 τις διαδικασίες νομιμοποίησης των κρηπιδωμάτων, αλλά αυτές σταμάτησαν, λόγω της αντίδρασης της Κτηματικής Υπηρεσίας. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι της περιοχής και προανήγγειλε την πραγματοποίηση σύσκεψης στη νομαρχία Μαγνησίας με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα και να προχωρήσουν τα έργα, που είναι αναγκαία, για να προστατευτεί η Άφησσος από τους νοτιάδες και τα κύματα.