Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022
x

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ GIDON KREMER TRIO ΣΤΟ 1Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

O «μεγαλύτερος βιρτουόζος βιολονίστας» κατά τον Χέρπερτ φον Κάραγιαν, θα προσφέρει στο κοινό της πόλης μια ανεπανάληπτη συναυλία Μουσικής Δωματίου.

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ρίχνει αυλαία την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 με μια μοναδική συναυλία του Gidon Kremer Trio.

Στο πλαίσιο της επετειακής περιοδείας που πραγματοποιεί, ο «μεγαλύτερος βιρτουόζος βιολονίστας» κατά τον Χέρπερτ φον Κάραγιαν, θα προσφέρει στο κοινό της Θεσσαλονίκης μια ανεπανάληπτη συναυλία Μουσικής Δωματίου η οποία θα ολοκληρώσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του νέου θεσμού. Άλλωστε, σκοπός της διοργάνωσης είναι η παρουσίαση σπουδαίων συνθέσεων από διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες, που θα φέρουν το κοινό της πόλης πιο κοντά στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Gidon Kremer με την Λιθουανή τσελίστα Giedre Dirvanauskaite και τον Λετονό πανίστα Georgijs Osokins έχει ρίζες στο παρελθόν. Το Τρίο έχει εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο έχοντας κερδίσει μεγάλη εκτίμηση και αναγνώριση από κοινό και κριτικούς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ