Skip to main content

Μειωμένες οι κρατήσεις στα καταλύματα του νομού Τρικάλων

Μειωμένες κατά τουλάχιστον 20% είναι για την περίοδο του Πάσχα οι κρατήσεις στα καταλύματα του νομού Τρικάλων, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Μειωμένες κατά τουλάχιστον 20% είναι για την περίοδο του Πάσχα οι κρατήσεις στα καταλύματα του νομού Τρικάλων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.  Στην περιοχή της Καλαμπάκας οι κρατήσεις βρίσκονται μόλις στο 60% ενώ στα ορεινά του νομού δεν ξεπερνούν το 40% ενώ πέρσι είχαν αγγίξει το 80%.

Από το σύνολο των κρατήσεων, οι τρεις στις δέκα έχουν γίνει από τουρίστες του εξωτερικού και οι υπόλοιπες από Έλληνες οι οποίοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα την περίοδο των εορτών. Οι ξενοδόχοι αποδίδουν τη μείωση των κρατήσεων στην οικονομική κρίση αλλά και στο κλίμα φόβου που έχει ενσκήψει στην ελληνική κοινωνία με τη συνεχή κινδυνολογία των τελευταίων εβδομάδων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τρικάλων, Γιάννης Κουρούπας, υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι το πρόβλημα για τους συναδέλφους του είναι μεγάλο αφού δεν έχει μειωθεί μόνον ο αριθμός των κρατήσεων αλλά και οι μέρες διαμονής των επισκεπτών στα καταλύματα του νομού. « Ενώ πέρσι οι περισσότεροι τουρίστες έκαναν κρατήσεις για 5 ημέρες, φέτος η πλειοψηφία επιλέγει το τριήμερο», τόνισε ο κ. Κουρούπας προσθέτοντας ότι οι ξενοδόχοι όχι μόνο δεν αύξησαν φέτος τις τιμές αλλά προχώρησαν και σε εκτεταμένες προσφορές με τις τιμές των δωματίων να ξεκινούν από τα 45-50 ευρώ, κατά την περίοδο των εορτών.