Skip to main content

#ΜένουμεΣπίτι: Έξι μάσκες ομορφιάς για να φτιάξετε μόνες σας!

Πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας μία μάσκα προσώπου, με απλά υλικά, τώρα που #μένουμεσπίτι. Διαλέξτε μία από τις έξι συνταγές, που σας ταιριάζει.

Τώρα που όλοι οφείλουμε να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες των ειδικών και να μείνουμε στα σπίτια μας για να αναχαιτίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι η τέλεια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τον χρόνο μας για να ασχοληθούμε με την ομορφιά μας.

Και όπως ξέρουμε δεν υπάρχουν πολλά που μια καλή μάσκα προσώπου δεν μπορεί να φτιάξει.

Υπάρχουν διάφορες μάσκες που βοηθούν να αποβάλουμε το στρες μετά τη δουλειά, να ενυδατώσουμε το δέρμα μας, να μικρύνουμε τους πόρους μας ή να εξαφανίσουμε σπυράκια.

Μπορείτε να φτιάξετε τη δικιά της μάσκα στο σπίτι, με απλά υλικά.

Εμείς σας προτείνουμε όχι μία, αλλά έξι διαφορετικές συνταγές μάσκας για διαφορετικούς σκοπούς, που μπορείτε να δοκιμάσετε μόνες σας το σπίτι αυτές τις ημέρες της καραντίνας.

Απλά προσπαθήστε να μην τις φάτε!

1. Για ενυδάτωση

Συνταγή

1/2 αβοκάντο
1 κ.σ. μέλι
Μία χούφτα βρώμη

Πώς δουλεύει

Μπορεί να ακούγεται σαν ένα πρωινό του instagram (σε ποιον δεν αρέσει το avotoast), αλλά μην φάτε τα υλικά γιατί θα δουλέψουν καλύτερα στο πρόσωπό σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μέλι είναι μία εξαιρετική υγροσκοπική ουσία, το οποίο σημαίνει ότι βοηθά το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του. Ακόμη, εάν το κάνουμε μασάζ σε συγκεκριμένες περιοχές μπορεί να βοηθήσει στην όψη των πληγών καθώς αυξάνει την επούλωση και την αναγέννηση των ιστών.

Η βρώμη έχει θεραπευτικές και ενυδατικές ιδιότητες , ενώ βοηθά στη θρέψη στο ήρεμο και μαλακό δέρμα.

Και χάρη στα εξαιρετικά θρεπτικά έλαια, η προσθήκη του αβοκάντο θα αποβάλει κάθε τραχύτητα στο δέρμα σας, αφήνοντας  το απαλό. Εάν δεν έχετε αβοκάντο στο σπίτι, αντικαταστήστε το με 3 κουταλιές της σούπας γάλα.

Αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

2. Για βελτίωση της ανόμοιας υφή του δέρματος και τον τόνο

Συνταγή

1 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σκόνη κουρκουμά

Πώς δουλεύει

Όπως το γάλα, το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ που κάνει μια ορατή διαφορά στο δέρμα, απομακρύνοντας  σκληρά και άτονα κύτταρα της επιφάνειας του δέρματος και δίνοντας τη θέση τους σε φωτεινότερα.

Χάρη στο μέλι, τον «μαγνήτη υγρασίας», το δέρμα αισθάνεται απαλό και ελαστικό, ενώ ειδικοί αναφέρουν ότι ο κουρκουμάς είναι χρήσιμος για την καταπολέμηση των διάφορων χρωματισμών στο δέρμα. Είναι μία τέλειο μάσκα εάν έχετε καθίσει στον ήλιο πολλή ώρα.

3. Για λάμψη

Συνταγή

1 κ.σ. σκόνη κακάο
1/4 παπάγια
Λίγο τζελ από αλόη

Πώς δουλεύει

Η αλόη είναι γεμάτη από βιταμίνες A, C, E, B1, B2, B3, B6 και B12, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιότητες της που ενισχύουν την λαμπερότητα του δέρματος, το καταπραΰνουν και το ενυδατώνου νείναι σχεδόν ασυναγώνιστες.

Συνδυασμένη με παπάγια - η οποία είναι γεμάτη με απολεπιστικά ένζυμα που θα διαλύσει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος - κάνει τη μάσκα προσώπου σας (και το δέρμα) να φτάσει σε άλλο επίπεδο..

Το κακάο βοηθάει στη φωτεινότητα του δέρματος.

Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατέψτε, αφήστε την στο πρόσωπο σας για δέκα λεπτά και ξεβγάλετε.

4. Για ακμή και σπυράκια

Συνταγή

1 κ.σ. μέλι Μανούκα
1 σ.γ σκόνη κουρκουμά
1/2 κ.γ. άλατα Νεκράς Θάλασσας

Πώς δουλεύει

Τόσο οι θεραπευτικές όσο και οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του μελιού της Μανούκα είναι αρκετά εντυπωσιακές, ενώ ο κουρκουμάς βοηθά στη μείωση των κοκκινίλων.

5. Για μεγάλους πόρους

Συνταγή

1 ασπράδι αβγού
1 κ.σ. μέλι
Λίγο χυμό λεμονιού

Πώς δουλεύει

Τόσο το ασπράδι όσο και ο χυμός λεμονιού έχουν έξυπνες συσταλτικές ιδιότητες, οι οποίες θα σφίξουν το δέρμα και θα κάνουν τους μεγάλους  πόρους να φαίνονται λιγότερο.

6. Για λιπαρό δέρμα

Συνταγή

Μισο αβοκάντο
1/4 αγγούρι ανακατεμένο

Πώς δουλεύει

Το αγγούρι περιέχει κυρίως νερό που θα ενυδατώσει (αν το δέρμα έχει αφυδατωθεί, μερικές φορές παράγει περισσότερη λιπαρότητα για να αντισταθμίσει) αλλά περιέχει επίσης βιταμίνη C και αυτό θα μειώσει οποιοδήποτε ξέσπασμα με σπυράκια.

Το αβοκάντο ρυθμίζει έξυπνα την παραγωγή λιπαρότητας, είναι πλούσιο σε ολεϊκό οξύ, το οποίο βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής, αλλά και τις πρώτες ρυτίδες!