Skip to main content

#ΜένουμεΣπίτι: Πώς να φτιάξουμε το δικό μας scrub χειλιών

Η Voria.gr σας παρουσιάζει όχι μια, αλλά πέντε συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας scrub χειλιών μέσα στην άνεση του σπιτιού σας.

Νέα εβδομάδα, με νέα πιο αυστηρά μέτρα κατά της άσκοπης μετακίνησης για την πρόληψη κατά της διασποράς του κορωνοϊού και κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

Ειδικά αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες θα πέσουν περισσότερο, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να προσέχουμε είναι η σωστή ενυδάτωση του σώματός μας, εξωτερικά και εσωτερικά και δη των χειλιών μας, αφού είναι από τα πιο ευαίσθητα μέρη σε αλλαγή θερμοκρασίας.

Πλην της σωστής ενυδάτωσης, χρειαζόμαστε όμως και τη σωστή απολέπιση, προκειμένου να διώξουμε όλα τα ξερά και νεκρά κύτταρα και να δώσουμε χώρο σε νέα, πιο υγιεινά.

Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε όχι μια, αλλά πέντε συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας scrub χειλιών μέσα στην άνεση του σπιτιού σας.

Σημειώνουμε ότι λίγα λεπτά πριν το pamper session σας φροντίστε να έχετε ενυδατώσει τα χείλη σας με κάποιο βούτυρο χειλιών, καθώς αντιθέτως το scrub μπορεί με το τρίψιμο των ξηρών χειλιών να δημιουργήσει μικροσχισμές.

1. Ελαιόλαδο και ζάχαρη

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο απλή και η πιο γρήγορη. Αναμείξτε ένα κουτάλι του γλυκού απλή άσπρη ζάχαρη με ένα κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
Με μια μικρή ξύλινη σπάτουλα (ή και με τα χέρια σας), απλώστε μικρή ποσότητα και στα δύο χείλη και κάνετε απαλό μασάζ και 1-2 λεπτά. Ξεβγάλετε με άφθονο χλιαρό νερό.

2. Λάδι καρύδας, μέλι και ζάχαρη

Ανακατέψτε 1 κ.σ λάδι καρύδας, 2 κ.γ. ζάχαρη και 1 κ.γ. μέλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε πάνω στα χείλη κάνοντας ελαφρύ μασάζ και ξεπλύνετε.

3. Vanilla latte

Αναμείξτε καλά 1 κ.γ καφέ, 1/2 κ.σ μέλι, 1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 κ.γ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. ζάχαρη.

Απλώστε στα χείλη κάνοντας απαλό μασάζ για 1 λεπτό και ξεβγάλετε.

4. Φρουτένιο

Αναμείξτε 2 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.σ. λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο) και τέσσερα πολτοποιημένα βατόμουρα (ή φράουλες). Ελέγξτε την ποσότητα ζάχαρης προκειμένου να έχει την επιθυμητή για εσάς υφή. Κάντε μασάζ στα χείλη και ξεβγάλετε.

Κρατήστε στο ψυγείο έως και μια εβδομάδα μετά.

5. Με ασπιρίνη

Και όμως, το ενεργό συστατικό της ασπιρίνης είναι μια μορφή σαλικυλικού οξέος, το οποίο από μόνο του είναι ισχυρό απολεπιστικό. Το μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι η απολεπιστική δράση του σαλικυλικού οξέος μπορεί να απορροφήσει και υγρασία, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε το άκρως ενυδατικό μέλι και ελαιόλαδο.

Συστατικά:

- 4 απλές ασπιρίνες
- 2 κ.γ. καφέ η άσπρη ζάχαρη
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κάψουλα με βιταμίνη Ε (προαιρετικό)

Διαλύστε την ασπιρίνη σε ένα μπολ με λίγο νερό (αν θέλετε να την αντικαταστήσετε, προσθέστε περισσότερο ζάχαρη). Αναμείξτε με τα υπόλοιπα συστατικά και το scrub σας είναι έτοιμο!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα για να κάνετε μασάζ στα χείλη σας για πιο έντονη απολέπιση.

Μην ξεχνάτε ποτέ ότι μετά την απολέπιση, είναι σημαντικό να ενυδατώνουμε τα χείλη μας με μια παχιά στρώση βουτύρου χειλιών.

Καλή σας επιτυχία!